Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού γιορτάσαμε και φέτος την κατά σάρκα Γἑννηση του Λόγου του Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

Σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας, το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου τελέστηκε η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων στο παρεκκλήσι του Αγίου Μαξίμου του Γραικού. Ακολούθησε το ιερό Μυστήριο της εξομολογήσεως, όπως και τις επόμενες δύο ημέρες.

Την Κυριακή το πρωί 24/12, μετά την ακολουθία του Όρθρου της Κυριακής προ των Χριστουγέννων, ακολούθησε η τέλεση της θείας Λειτουργίας του ιερού Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ, με την συμμετοχή όχι μόνον πλήθους πιστών, αλλά και την πτώση άφθονου χιονιού!

Μετά το γεύμα αγάπης τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πιστοί και κατηχούμενοι.

Την επομένη, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κορέας προεξήρχε του Όρθρου της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και της θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου συμπαραστατούμενος υπό των πρεσβυτέρων π. Ρωμανού Kavchak και π. Αντωνίου Lim.

Mετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, όλοι οι πιστοί συμμετείχαν στο εορταστικό γεύμα αγάπης στην αίθουσα του Ναού, που με πολλή φροντίδα είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της ενορίας. Η χορωδία του καθεδρικού ναού έψαλλε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Επίσης ομάδα φοιτητριών από την Ελλάδα έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα και μία κυρία κάλαντα από την Ουκρανία. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του Santa ο οποίος πρόσφερε δώρα στα παιδιά.

Παρόμοια εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα και στις υπόλοιπες Ενορίες της Μητρόπολης με την συμμετοχή πολλών πιστών και κατηχουμένων.

Ευχόμαστε ο ερχομός του Θεού στη γη μας να φυγαδεύσει τον εγωισμό μας, αλλά και τη θλίψη και τον φόβο του θανάτου! Και να πλημμυρίσει τις καρδιές μας με ανείπωτη χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία.

Φωτογραφίες