Βάπτιση του Ιωσήφ Χαμάλη στη Σεούλ

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, εορτή του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του αγίου Μαξίμου του Γραικού της ενορίας του αγίου Νικολάου η Βάπτιση του Ιωσήφ Χαμάλη, τέκνου του Ανδρέα Χαμάλη και της Ελένης Hye-Won Cho.

Στην βαπτισματική θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας π. Αμβρόσιος με συλλειτουργούς τον π. Ρωμανό Kavchak και π. Αντώνιο Lim. Το βρέφος έλαβε το όνομα Ιωσήφ προς τιμήν του οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ρητορική δεινότητα του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά καιστον πλούτο των συγγραμμάτων του, και ιδιαιτέρως στο αξεπέραστο μέχρι σήμερα ερμηνευτικό του έργο στην Αγία Γραφή.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που το βρέφος συμμετείχε για πρώτη φορά στην μετάληψη του τιμίου Σώματος και Αίματος του Χριστού.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης δώρησε στον νεοφώτιστο έναν χρυσό σταυρό – κειμήλιο από την προσωπική συλλογή του μακαριστού Μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, π. Σωτηρίου, οι πιστοί ευχήθηκαν τα δέοντα στην ανάδοχο Φιλοθέη Κιμ και στους γονείς του παιδιού.

Φωτογραφίες