H 90ή Επέτειος του Holodomor (1932-1933) στη Σεούλ

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στις 5 μ.μ., μέλη της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Σεούλ και Ουκρανοί πολίτες που μένουν στην Κορέα, αλλά και Κορεάτες, συμμετείχαν στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της γενοκτονίας του μεγάλου λιμού της Ουκρανίας, του λεγομένου Holodomor με την ευκαιρία συμπληρώσεως 90 χρόνων (1932-1933).

Επίσης αναπέμφθηκε ειδική δέηση για τα θύματα του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και υπέρ της επιστροφής των απαχθέντων παιδιών στην πατρίδα τους και της λήξεως του πολέμου.

Της προσευχής προέστη ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας Αμβρόσιος συμπαραστατούμενος υπό των αιδεσιμολογιωτάτων πρεσβυτέρων π. Ρωμανού Kavchak και π. Αντωνίου Lim.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης είπε τα εξής:
……………………………………..
Και η φετινή επέτειος της μνήμης των θυμάτων της μεγάλης τραγωδίας του Holodomor (1932-1933) δυστυχώς βρίσκει την Ουκρανία σε εμπόλεμη κατάσταση.

Γι᾽ αυτό και φέτος ας προσευχηθούμε τόσο για την ανάπαυση των ψυχών των αποθανόντων κατά την επισιτιστική κρίση στην Ουκρανία (Holodomor), όσο και για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, δηλαδή τους νεκρούς, τους αγνοημένους, τους τραυματίες, τους αιχμαλώτους, τα παιδιά και τους πρόσφυγες.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στέλνει σε όλους σας τις πατρικές ευχές και ευλογίες Του και προσεύχεται για την λήξη του πολέμου, την επιστροφή των παιδιών και των αιχμαλώτων στην Ουκρανία και την επικράτηση της ειρήνης στην όμορφη χώρα σας.