Τα προεόρτια της εορτής του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας Αμβρόσιος με τους πρεσβυτέρους π. Ρωμανό Kavchak και π. Αντώνιο Lim μετέφεραν τα ιερά Λείψανα και την εικόνα του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του καθεδρικού ναού, ενώ οι πιστοί έψαλαν το απολυτίκιο του αγίου Νικολάου στα κορεατικά και σλαβονικά. Στην συνέχεια έγινε ειδική δέηση και μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά ως ευλογία του Αγίου Νικολάου.

Στην έξοδο του ναού οι εκκλησιαζόμενοι μπορούσαν να αγοράσουν μελομακάρονα, τα οποία με κόπο και πολλή αγάπη είχαν ετοιμάσει Ελληνίδες κυρίες από μέρες πριν, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Φωτεινής Σπανού-Μουρατίδη, για την οικονομική ενίσχυση του ναού. Επίσης για τον ίδιο σκοπό παρασκευάστηκαν από τις ίδιες κυρίες και λουκουμάδες, και διατέθηκαν προς πώληση κατά το γεύμα της αγάπης.

Στην συνέχεια οι νέοι και οι νέες της ομάδας «Σύνδεσμος», αλλά και άλλοι πιστοί εργάστηκαν για την καθαριότητα του ναού και τον στολισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την εορτή του Αγίου Νικολάου, αλλά και για την επί θύραις εορτή των Χριστουγέννων.

Προς όλους όσοι εργάστηκαν ανήκουν θερμές ευχαριστίες. Είθε ο Άγιος Νικόλαος να ευλογεί τον καθένα και τους οικείους του.

Φωτογραφίες

Εορταστικές υπηρεσίες