Το πανηγύρι του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Yanggu

Με την χάρη του Θεού και φέτος πιστοί και κατηχούμενοι είχαν την εξαιρετική ευλογία να συμμετάσχουν στην Αγρυπνία προς τιμήν του αγίου ενδόξου αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στην ομώνυμη ιερά μονή του στο Γιαγκού. Της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας Αμβρόσιος με συλλειτουργούς τον π. Ρωμανό Kavchak, π. Τζέρεμι Τσο και π. Αντώνιο Lim.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εορτή του αγίου Ανδρέα έγινε από Παρασκευή (1/12) προς Σάββατο (2/12), γιατί μόνον τότε είναι δυνατόν να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι.

Επειδή φέτος συνέπεσε το Σάββατο η εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, γι᾽ αυτό τον λόγο έγινε συνεορτασμός των δύο αυτών μεγάλων Αγίων.

Η Ακολουθία περιελάμβανε τον Μ. Εσπερινό με Λιτή και Αρτοκλασία, Λιτανεία, θείο Κήρυγμα υπό του Μητροπολίτου με θέμα: «Η προσευχή κατά την διδασκαλία του αγίου Πορφυρίου», την Ευχή του Ιησού, Όρθρο και θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Αγρυπνίας όλοι παρακάθησαν στην μοναστηριακή τράπεζα αγάπης. Στις 9 το πρωί του Σαββάτου διαβάστηκε η Α´ Ώρα στο τέλος της οποίας ο Μητροπολίτης συνέχισε την διδασκαλία περί προσευχής κατά τον άγιο Πορφύριο.

Φωτογραφίες