Заупокійні богослужіння в 9-й місяць від дня упокоєння митрополита Сотирія в Кореї

У другу неділю Великого посту, після дев’яти місяців від дня упокоєння митрополита Сотирія, у всіх парафіях Православної Митрополії Кореї, а також у Спасо-Преображенському монастирі після Божественної літургії відбулися заупокійні богослужіння.
У Свято-Микільському кафедральному соборі в Сеулі Божественну літургію та панахиду очолив митрополит Корейський Амвросій, якому спів служили пресвітери Роман Кавчак та Антоній Лім.
Перед панахидою митрополит Амвросій звернувся до тих, хто зібрався з архіпастирським словом:
“Мої улюблені брати і сестри у Господі,
великий сучасний богослов і святий нашої Церкви Софроній Ессекський пише: «Бути християнином означає вірити у воскресіння мертвих». Іншими словами, якщо християнин не вірить у воскресіння мертвих, він, насправді не християнин.
Щобільше, оскільки ми віримо у воскресіння мертвих, ми не сумуємо через те, що від нас пішов наш духовний отець, «як інші, які не мають надії». Нам сумно, звичайно, і нам дуже важко звикнути до його відсутності, особливо тим літнім вірянам, яким пощастило прожити з ним цілих 47 років, але завдяки нашій вірі у Воскресіння ми виразно відчуваємо його присутність серед нас.
Наш духовний отець, покійний митрополит Сотирій, за кілька днів до смерті хотів усіх побачити і попрощатися. Однак, на жаль, через пандемію більшість віруючих не мали можливості відвідати його в лікарні, де він лікувався. Порадившись із керівництвом лікарні, ми прийшли до рішення, що його мають відвідувати лише наші священники та їхні сім’ї.
Під час свого візиту до владики вони разом молилися, він говорив їм слова любові, іноді давав поради та просив вибачення. Те саме він робив через телефонний зв’язок зі своїми родичами та товаришами в Греції. Кожному владика Сотирій сказав: Я хочу з вами попрощатися. Дякую за те, що ви зробили під час мого служіння в Греції, Кореї та Пісідії. Будь ласка, вибачте мені за мої помилки. Любіть Христа і прощайте одне одного».
Наш духовний отець залишив нам цю духовну традицію та спадщину:
– любити Христа всім серцем;
– любити всіх людей без різниці;
– прощати всіх без винятку.
Якщо ми постараємося наслідувати приклад владики, наше життя обов’язково наповниться благодаттю Божою і благословенням нашого покійного духовного отця. Амінь”.

Фото

Кафедральний собор св.Миколая Чудотворця, Сеул

Храм св.ап.Павля, Інчхон

Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці, Пусан

Храм св. Діонісія, Ульсан