Η Κυριακή των Βαΐων και η Ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου Σεούλ

Η ευφρόσυνη εορτή των Βαΐων γιορτάστηκε την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου Σεούλ, καθώς και σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως Κορέας, με  μεγάλη συμμετοχή Ορθοδόξων πιστών με διαφορετική εθνική προέλευση.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, οι πιστοί συμμετείχαν στο κοινό Γεύμα Αγάπης και στη συνέχεια, όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, βοήθησαν στον καθαρισμό του Ναού και στον πένθιμο στολισμό για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μετά το πέρας των εργασιών, περίπου στις 2:00 μ.μ., ακούστηκε ο ήχος  της καμπάνας προσκαλώντας τους πιστούς να συμμετάσχουν στην κατανυκτική Ακολουθία του Νυμφίου. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης ανέλυσε το πρώτο κάθισμα του Όρθρου της ημέρας και συγκεκριμένα στάθηκε στις λέξεις: α) «ἐπείγεται», β) «καταδέχεται», και γ) στην φράση «τοῦ σῶσαι τὸν ἄνθρωπον».

Ο Όρθρος της εορτής των Βαΐων, η θεία Λειτουργία, η Ακολουθία του Νυμφίου και το μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως που ακολούθησε, γέμισαν την ύπαρξή μας με χαρά και κατάνυξη και μας ετοίμασαν πνευματικά για να συμμετάσχουμε στα Άχραντα Πάθη του Κυρίου μας και στην ένδοξη Ανάστασή Του.

Φωτογραφίες