Молитва за мир в Україні і пам’ять за захиблими у війні

У суботу, 25 лютого 2023 року, з нагоди річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Митрополит Кореї та Екзарх Японії Амвросій в кафедральному соборі Святого Миколая в Сеулі звершив молебень за припинення російської агресії і мир в Україні, а також панахиду за упокій всіх жертв цієї війни. Його Високопреосвященству спів служили священники Роман Кавчак, Антоній Лім та Антоній Вестерман (Антіохійський Патріархат).
У молитві взяв участь Посол України в Кореї Дмитро Пономаренко.
Митрополит Амвросій у своєму короткому зверненні зазначив:
Трагічна Річниця початку війни проти України – ганьба для тих, хто оголосив війну і тих, хто її ще не засудив. Наш Вселенський Патріархат і всі ми, хто належимо до нього, з першого дня засудили цю війну, як і будь-яку іншу війну, не з політичних чи інших критеріїв, а тому, що війна суперечить Євангелію, в яке ми віримо. Війна суперечить Божій заповіді: «Не вбий». І все, що суперечить Слову Божому, є великим гріхом. І «немає більшого гріха, ніж війна », як казав великий російський богослов і сучасний святий нашої Церкви преподобний Софроній Ессеський, бо Сам Христос присутній в кожній людині яка страждає від війни.
Тому ми категорично проти війни, тому що ми з Ісусом Христом. Ми не з НАТО і не з Путіним, а тільки з Ісусом Христом і тільки Йому підкоряємося. І кожен, хто не засуджує війну, той підтримує злочини війни своїм мовчанням чи толерантністю. Душі загиблих на війні, а також поранених, сиріт, вдів, біженців одного разу судитимуть усіх, хто жодним словом не промовить проти цієї великої трагедії, породженої війною Росії проти України.
Ми молимося, щоб Бог Миру просвітив тих, хто розпочав війну, щоб вони покаялися і зрозуміли великий гріх, який вони чинять, і негайно припинили його.
Ми також молимося за жертв війни та за їхніх близьких, з обох сторін, щоб вони знайшли розраду їхнього великого болю.
Насамкінець молимося, щоб українці, які живуть далеко від рідної землі в мирному оточенні, ніколи не забували боротися за Істину та за те, щоб у їхній країні та в усьому світі запанувала Справедливість.
Дай Боже всім вам здоров’я і нехай незабаром Голуб Миру знову повернеться в Україну.

Фото