Панахида до пів року з дня упокоєння митрополита Пісідійського Сотирія

У неділю Святих Праотців, після завершення Божественної Літургії у Свято-Миколаєвському соборі Сеула, було здійснено панахиду до півроку з дня упокоєння блаженнішого митрополита Писидійського (раніше Корейського) Сотирія. Перед панахидою Митрополит Корейський та Екзарх Японії Амвросій звернувся з пастирським словом до парафіян:
“Мої возлюблені у Христі браття та сестри!
Минуло вже шість місяців і один день після смерті нашого високоповажного духовного отця митрополита Сотирія, але таке відчуття, що минуло століття! Водночас ми відчуваємо, що й дня не минуло, бо покійний отець постійно перебуває серед нас. Ми ясно відчуваємо його присутність, його благодать і благословення.
Перебуваючи біля престолу Божого, митрополит уважно спостерігає за життям нашої Церкви в Кореї, для якої він так багато працював, проливши стільки поту і стільки сліз, і молиться за духовний розвиток усіх нас, яких він так любив.
За благодіяння до нас він просить кожного з нас зробити йому подарунок. Ви, напевно, здивуєтесь: бо коли він був серед нас, то ніколи нічого не просив. Тим більше як ми, живучи на землі, можемо зробити подарунок тому, хто вже на Небі? Але тепер він хоче, щоб усі ми зробили йому подарунок. І дар, який він хотів би отримати, це побачити, як ми йдемо шляхом до святості.
Оскільки такий дарунок може здатися дещо абстрактним, подивімось, як ми можемо піднести його більш реальним способом.
По-перше, спробуємо наслідувати спочилого владику. Він ніби повторює нам усім те, що сказав апостол Павло: «Будьте наслідувачами мене, як і я Христа» (1 Кор. 11:1). “Наслідуйте мене, як і я наслідував Христа у своєму житті на землі”, – каже владика Сотирій нам.
По-друге, йти його стопами.
По-третє, з кожним днем все більше любити Христа та Його Церкву.
По-четверте, ніколи не залишати Церкву без серйозної причини (хіба що за станом здоров’я) і з любов’ю та страхом Божим брати участь у Таїнстві Святої Євхаристії.
І, по-п’яте, любити один одного, щоб мати мир у собі та навколо себе.
Мої дорогі браття та сестри, принесім цей дар нашому духовному отцю, який породив більшість із нас у Господі, щоб ми могли відчути небесну радість ще в цьому земному житті. Щоб наш благословенний духовний отець міг радіти на Небі за своїх духовних дітей. Амінь”.
Панахида через 6 місяців з дня смерті митрополита Сотирія пройшла у всіх парафіях Православної Митрополії Кореї, а також у Спасо-Преображенському монастирі, де знаходиться могила владики.

Фото