Відійшов до Господа Митрополит Сотирій Трампас

10 червня у Сеулі о 4:10 ранку у віці 93 років відійшов до Господа Митрополит Пісідійський (раніше Корейський) Сотирій Трампас.

Це був мудрий ієрарх Вселенського Престолу з справді вселенським і церковним розумом, почуттям міри та порядку в житті та у своєму багатогранному служінні.

Відпочив від трудів добрий виноградар Виноградника Господнього. Все життя, від юності до останнього подиху, що присвятив справі євангельської проповіді в Греції, Кореї та Малій Азії і явив собою гідний приклад для теперішніх місіонерів.

Покійний Святитель був поблажливим, безкорисливим, лагідним, сміливим у місіонерських працях, миротворцем і безсрібником, який ніколи не думав про особисту вигоду.

Завдяки своїй любові та співчутті до людей, смиренності, умінням жити та служити за будь-яких обставин, він став духовним отцем  багатьох  греків, корейців, росіян, українців, білорусів та вихідців з інших слов’яномовних народів.

Від сьогоднішнього дня  новий Святий знаходиться на Небесній Батьківщині, де залишається молитовником за всіх нас.

Нині, перебуваючи у Вічності зі Спасителем Ісусом Христом і з Апостолом язичників, якого ревно наслідував у своєму земному житті, владика Сотирій може повторити слова святого апостола Павла: “Подвигом добрим я подвизався, течію здійснив, віру зберіг; а тепер готується мені вінець правди.”  (2 Тим. 4:7-8).

Вічна пам’ять блаженному отцеві та люблячому душпастирю наших душ!

Дорогий владико!  Нині, перебуваючи в  Небесному Вівтарі, згадуйте про свою паству в Греції, Кореї та Малій Азії!

Віримо, що  після  Вашого відходу  виповнилися слова нашого Спасителя: «Гаразд, рабе добрий і вірний… Ти перетерпів тягар дня і спеку … Увійди в радість твого Господа».  (Мт. 25:21).  Амінь.