Христос Воскрес! Воскресне Україна!

У четвер, 24 березня 2022 року, минув місяць від початку повномасштабної братовбивчої війни, яку Росія розв’язала проти України. В цей день у кафедральному соборі Святого Миколая в м.Сеул українська православна громада Сеула помолилась за мир в Україні. Під час богослужіння лунали молитовні прохання за усіх полеглих українських воїнів і мирних жителів.
Моління очолив митрополит Амвросій, якому співслужили священнослужителі Корейської Православної Митрополії. В храмі також молилися посол України в Кореї Дмитро Пономаренко разом з багатьма українськими та корейськими християнами. Під час молебню пресвітер Антоній Лім зачитав послання Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, а на завершення митрополит Кореї звернувся до присутніх з наступним словом:
«Високоповажний пане Посол  України в Кореї, дорогі брати і сестри в Господі!
Перш за все, хочемо висловити глибокий смуток і душевний біль, які відчувають усі вірні Православної Митрополії в Кореї, бо вже пройшов цілий місяць, а війна в Україні ще не припинилася. Навпаки, протягом місяця щодня розпинають замучену Україну. Героїчний народ України, який зійшов на Голгофу, переживає власне розп’яття перед Розп’яттям Христовим, у Страсну п’ятницю. Але, з допомогою Воскреслого Господа, Котрий не дає злу і несправедливості панувати у світі нескінченно, та веде Свій український народ до власного воскресіння. Рано чи пізно настане час, коли Воскреслий Господь запитає винних у війні, як колись запитав Каїна: «”Що ти вчинив? Ось голос крови брата твого кличе до мене з землі.” (Бут. 4: 10) Прийде час і для замучених громадян України, коли Бог: витре кожну сльозу з очей їхніх; і смерти не буде більше, ні скорботи, ні плачу, ні болю не буде більше, бо все попереднє минуло!». (Одкр. 21: 4)
Наш обов’язок – засудити огидне вторгнення Росії в Україну. Потрібно чітко заявити, що війна і християнство несумісні. Християни, які підтримують війну і закривають очі на жахливі військові злочини, скоєні в Україні, більше не мають права називатися християнами. Християни, які кажуть, що люблять ближнього, але не скаржаться на нелюдські звірства їхніх політичних лідерів, не розуміють Святого Євангелія. Ті християни, які говорять про екологічну проблему у світі й не визнають екологічної катастрофи, яку вже спричинила війна в Україні, не повинні говорити про це знову.
Необхідно чітко дати зрозуміти, що ми не проти російського народу, який теж страждає, якого ми щиро любимо. Православна митрополія Кореї допомагає їм різними способами з того часу, як перші російські економічні іммігранти прибули до Кореї після падіння комунізму в Росії.
Як християни, ми маємо священний обов’язок протистояти будь-якій формі насильства проти українського народу. Ми підтримуємо і будемо підтримувати матеріально та духовно кожного, хто потерпає від диктаторських і параноїдальних дій; будь-кого, кого несправедливо переслідують; кожного, кого позбавляють права жити на батьківщині мирно і вільно.

Високоповажний, Посол України в Кореї, пане Дмитро Пономаренко, бажаємо швидкого повернення довгоочікуваного миру в Україні. І разом з тим гаряче молимося за негайне закінчення війни, щоб усі українці на Великдень, коли будуть співати «Христос Воскрес» могли радісно викликувати, що «Воскресла Україна».

Молитовний захід завершився промовою Генерального секретаря Національної Ради Християнських Церков Кореї Кім Йонг Джу.

Фото