Виступ на пресс-конференції в Націоноальній раді християнських церков Кореї

Доброго дня. Я Роман Кавчак є православним священником з України. Останні десять років разом з сім’єю проживаю в Кореї.

Україна – прекрасна та багата земля, розташована в самому серці Європи. На цій землі споконвіку живуть працьовиті, доброзичливі та  віруючі у Бога люди .
Географічне положення країни сприяло розвитку торгівлі. Тому в Україні століттями мирно жили люди різних національностей і релігій, які з розумінням і повагою ставилися до поглядів кожної людини.

Така чудова і багата земля, роботящі й талановиті люди не раз були ціллю загарбників. Загарбники прагнули забрати собі не тільки матеріальні ресурси, але й привласнити історичну, релігійну та культурну спадщини.

Українці завжди ставали на захист своєї країни і захищали її до останньої краплі крові.

Зараз, ми українці, переживаємо дуже тяжкий період у своїй історії. Через те, що на нашій землі вже третій тиждень іде війна.

Нашу країну обстрілюють з землі, моря і повітря. Від обстрілів залишаються зруйнованими житлові будинки, дитячі садочки, школи, пологові будинки, лікарні, церкви.

Новонароджені українці з’являються на світ у бомбосховищах, тому що їхні матері змушені там ховатися від бомбардувань. Жертвами бойових дій стають мирні люди. Поховання згиблих відбувається в братських могилах, які виривають серед житлових будинків. Оскільки постійні обстріли не дають змогу здійснити поховання на кладовищі.

Бігти нам нікуди, тільки з молитвою до Бога. Господь чує ці молитви та дає сили вистояти. За український народ зараз молиться весь світ і ми вдячні за ці молитви. Серед цих молитов напевно особливо є молитва корейського народу. В пам’яті котрого ще зберігаються всі жахи війни і який найкраще розуміє нас.

Ми християни знаємо, що прийдуть часи Армагедону, якому будуть передувати епідемії та війни. Цілком можливо ми є свідками цього.
Господь сказав, що кінець світу обов’язково прийде, але не сказав коли саме він прийде. Господь не відкрив людям точного часу. Він зберігає його в таємниці, і це є особливо повчальним для нас. Бо від того, як поведуться люди, буде залежати час кінця світу. Події Апокаліпсису схожі на комету, яка наближається до Землі. Однак швидкість і напрямок цієї комети залежатимуть від поведінки людей.
Якщо люди будуть жити за Божими заповідями, якщо ми будемо любити Господа і допомагати своїм ближнім, то швидкість комети зменшиться.
Закликаю всіх вас дотримуватись заповідей Божих.
Допомогти повернути мир на українську землю. Запобігти світовій катастрофі. Таким чином ми станемо дітьми Господа і отримаємо благословення, обіцяні в Євангелії Згадаймо слова Господа нашого Ісуса Христа: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мф.5,9).
Дякую всім за увагу.

Фото