Οι εισβολείς επιδιώκουν να αφαιρέσουν υλικούς, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς και ιστορικούς θησαυρούς από την Ουκρανία

Είμαι ο π. Roman Kavchak, Oρθόδοξος Ουκρανός ιερέας και ζω με την οικογένειά μου στην Κορέα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η Ουκρανία είναι μια όμορφη και ευημερούσα χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης.

Από αμνημονεύτων χρόνων, αυτή η γη κατοικείται από εργατικούς και ευγενικούς ανθρώπους με βαθιά πίστη στον Θεό.

Η χώρα μας επιβίωσε δίνοντας σημασία στο εμπόριο. Έτσι, για χιλιάδες χρόνια, άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών ζουν ειρηνικά στην Ουκρανία, και όλοι έχουν κατανόηση και σεβασμό ο ένας για τις απόψεις του άλλου.

Αλλά, οι εργατικοί και ταλαντούχοι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την όμορφη και ευημερούσα χώρα έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος εισβολέων. Οι εισβολείς επιδιώκουν να αφαιρέσουν όχι μόνο υλικούς αλλά και πολιτιστικούς, θρησκευτικούς και ιστορικούς θησαυρούς.

Οι Ουκρανοί ανέκαθεν υπερασπίζονταν τη χώρα τους και έδιναν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για να την προστατεύσουν.

Εμείς οι Ουκρανοί διανύουμε τώρα μια πολύ δύσκολη περίοδο στην ιστορία μας. Γιατί ο τόπος μας έχει πόλεμο εδώ και τρεις εβδομάδες.

Η χώρα μας βομβαρδίζεται σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Σπίτια, νηπιαγωγεία, σχολεία, μαιευτήρια, νοσοκομεία και εκκλησίες βομβαρδίζονται και καταστρέφονται.

Επί του παρόντος, οι Ουκρανές γυναίκες αναγκάζονται να γεννούν τα παιδιά τους σε καταφύγια εξ αιτίας των βομβαρδισμών. Οι συγγενείς δεν μπορούν ούτε τους νεκρούς τους να θάψουν στο νεκροταφείο. Οι άνθρωποι που ζούσαν μέχρι τώρα ειρηνικά τώρα είναι τα θύματα του πολέμου και πεθαίνουν καθημερινά χωρίς λόγο.

Δεν έχουμε άλλη καταφυγή παρά μόνο τον ελεήμονα Θεό. Ο Κύριος εισακούει τις προσευχές μας και μας δίνει τη δύναμη να υπομείνουμε αυτή τη δοκιμασία.

Όλος ο κόσμος προσεύχεται για εμάς τώρα, και είμαστε ευγνώμονες για τις προσευχές τους και ιδιαιτέρως για τις προσευχές πολλών Κορεατών. Οι Κορεάτες κρατούν ακόμα στη μνήμη τους όλη τη φρίκη του κορεατικού πολέμου, γι᾽ αυτό μας καταλαβαίνουν καλύτερα από όλους.

Εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι ο Αρμαγεδδών θα έρθει στον κόσμο με πολέμους και πληγές. Και αυτό μάλλον το βλέπουμε τώρα.

Ο Κύριος είπε ότι θα έρθει η ώρα της συντέλειας του κόσμου, αλλά δεν είπε το πότε. Αυτό είναι πολύ ωφέλιμο για εμάς γιατί η ώρα του τέλους του κόσμου θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφέρονται οι άνθρωποι.

Τα γεγονότα της Αποκάλυψης είναι σαν ένας κομήτης που πλησιάζει να χτυπήσει τη Γη. Ωστόσο, η ταχύτητα και η κατεύθυνση αυτού του κομήτη θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Εάν οι άνθρωποι ζουν σύμφωνα με τις εντολές του Θεού, αγαπούν τον Κύριο και βοηθούν τον συνάνθρωπό τους, τότε η ταχύτητα του κομήτη θα μειωθεί. Γι’ αυτό ας τηρούμε όλοι τις εντολές του Θεού.

Επιτρέψτε μου να σας ζητήσω να μας βοηθήσετε να αποκαταστήσουμε την ειρήνη στην Ουκρανία, ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε άλλες καταστροφές στον κόσμο. Έτσι θα γίνουμε παιδιά του Κυρίου και θα λάβουμε τις ευλογίες Του που μας έχει υποσχεθεί στο Ευαγγέλιο.

Ας θυμηθούμε τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται». (Μτ. 5:9) Σας ευχαριστώ θερμώς.

Φωτογραφίες