Επίσκεψη Ρωμαιοκαθολικών Διακόνων στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019, εκατό και πλέον Ρωμαιοκαθολικοί Διάκονοι με συνοδούς τους επισκέφθηκαν, μετά από συνεννόηση, την έδρα της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, με σκοπό να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Κορέας με τον Διάκονο Γιοχάν Πάρκ τους υποδέχθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό ακολούθησε διάλεξη, στην οποία οι Ρωμαιοκαθολικοί Διάκονοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας περί Αγίου Πνεύματος και ητων Αγίων Εικόνων. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και απαντήσεις για ποικίλα θέματα της Ορθόδοξης διδασκαλίας και ζωής.

Κατόπιν οι επισκέπτες με τους συνοδούς τους ξεναγήθηκαν στο εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας, όπου είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον καθηγητή – αγιογράφο κ. Σώζω Γιαννούδη, τους σπουδαστές και τα έργα τους.

Τέλος στο βιβλιοπωλείο Book Café Φιλοκαλία τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά και δόθηκαν σε όλους ενημερωτικά φυλλάδια, ένα βιβλίο υπό τον τίτλο «Τι ξέρεις για την Ορθόδοξη Εκκλησία» και από μία εικόνα του Χριστού και της Θεοτόκου.

Photos