No comments yet

У Сеулі та Токіо відбулися панахиди за жертвами Голодоморів в Україні

У неділю, 20 листопада 2022 року, митрополит Кореї та Екзарх Японії Амвросій у співслужінні українського священника Романа Кавчака та корейського диякона Іоанна Пака в соборі Святого Миколая в Сеулі, молитовно вшанували пам’ять всіх хто невинно загинув у 1932-1933 роки під час Голодомору-геноциду, а також під час інших штучно організованих радянським тоталітарним режимом голоді.
У панахиді взяли участь посол України в Кореї Дмитро спільно з колективом Посольства та українською громадою. У жалобному заході взяла участь і римо-католицька черниця сестра Сисилія, яка від імені групи римо-католиків пожертвувала 7 500 000 вон на підтримку українців які постраждали від війни На завершення панахиди Митрополит звернувся до присутніх з коротким словом, а також запросив усіх на прийняття у головній залі митрополії.

У суботу, 26 листопада 2022 року, Митрополит Кореї та Екзарх Японії Амвросій вирушив до Токіо, де очолив панахиду за жертвами Голодоморів в Україні. В Панахиді взяли участь: посол Греції в Японії, Деметріос Караміцос та посол України в Японії, Сергій Корсунський, а також американський священник українського походження Павло Королюк та багато українців і японців.

Перед панахидою митрополит Амвросій звернувся до учасників із наступною промовою:

Мої возлюблені у Христі брати та сестри,

Цьогорічні роковини великого Голодомору-геноциду в Україні дуже відрізняються від попередніх років. І це тому, що вже дев’ять місяців триває війна Росії проти України. Ми вже оплакуємо загиблих і поранених з обох сторін. Ми поділяємо біль мільйонів біженців. Ми страждаємо за значні збитки, завдані громадській і приватній будівельній інфраструктурі, за велику екологічну катастрофу внаслідок війни.

Тому цього року, я вважаю, ми маємо говорити не лише про те, що було 90 років тому, а в першу чергу про те, що зараз відбувається в Україні; по-друге, що кожен із нас зробив досі для України, по-третє, що ми будемо робити для того, щоб закінчилася війна в Україні.

Крім того, оскільки зараз не час для слів і теорій, дозвольте мені коротко описати вам, що зробила Православна Митрополія Кореї за сприяння священника Романа Кавчака та українських вірних, які до неї належать, а також у співпраці з різними релігійними організаціями в Кореї.

По-перше, з самого початку війни, за прикладом Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, ми публічно засудили війну, протестуючи перед посольством Росії в Сеулі, брали участь у молитовних заходах і мітингах протесту з промовами на підтримку України та поширення інформації про проблему війни в Україні.

По-друге, за співпраці Korea Love Sharing Community (KOLOS) ми відправили через Румунію в Україну контейнер із гуманітарною допомогою, це ліки та предмети першої необхідності, вартістю близько 500 тис. доларів США.

По-третє, у співпраці з іншими християнськими Церковами та релігійними групами ми зібрали фінансову допомогу в розмірі близько 200 тис. доларів США, яку ми вже направили через Православну Митрополію Кореї до України, а саме до благодійної організації ELEOS, для роздачі їжі, води, медикаментів та одягу цивільному населенню.

Мої брати та сестри, все, що ми зробили і все, що ми продовжуватимемо робити, не має політичного забарвлення. Нашим критерієм є лише захист Миру, Правди та Справедливості. Іншими словами, як православні християни, ми проти війни, тому що війна суперечить Євангелію, в яке ми віримо. Ми проти війни, тому що – як сказав великий православний богослов і святий Православної Церкви російського походження, преподобний Софроній Ессецький – «немає більшого гріха, ніж війна», Війна в Україні не є « священною війною, це – диявольська війна», як дуже мудро проголосив Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій, від якого я маю особливе благословення і честь передати всім вам його благословення.
Храни Боже народ України!

Фото