No comments yet

Свято Собору 24 святих покровителів Корейської Православної Церкви

У понеділок, 3 жовтня 2022 року, у Спасо-Преображенському монастирі міста Капхйона відбулися урочистості з нагоди свята Собору 24 святих покровителів Православної Церкви Кореї. Цього року святкування було дещо іншим, ніж упродовж багатьох попередніх років: із присутніми у храмі не було засновника монастиря та основоположника свята покійного митрополита Писидійського (а раніше – Корейського) Сотирія.

Після Божественної Літургії та під час панахиди за упокій душі блаженнішого митрополита Сотирія митрополит Корейський Амвросій звернувся до духовенства і мирян, які брали участь у богослужіннях, з коротким словом. Владика з хвилюванням наголосив, що «ми не можемо не згадувати нашого блаженного духовного отця, митрополита Сотирія, завжди з нескінченною вдячністю, тому що за все, що ми маємо в Митрополії в Кореї, ми дякуємо йому. Якби Його Високопреосвященство не працювало самовіддано, ми не мали б ні монастиря, ні святих мощів наших 24 небесних покровителів.
Наш митрополит, який благоговійно шанував святих, доклав великих зусиль, щоб зібрати чудотворні святі мощі та перевезти їх до Кореї. Потім він попросив схвалення нашого Вселенського Патріарха святкувати пам’ять 24 святих покровителів корейської Церкви 3 жовтня – у день національного свята у Кореї. Після схвалення Патріарха владика Сотирій тоді попросив піснетворця отця Никодима Аеракіса скласти текст церковної служби святим і доручив іконописцеві професору Созосу Гіаннудісу написати першу ікону Собору 24 святих. Потім митрополит Сотирій організував перше святкування пам’яті святих у монастирі, яке було встановлено як щорічне освячення всіх нас».

Після Божественної Літургії сестри монастиря влаштували для всіх, хто зібрався, спільну трапезу любові. Таким чином, за молитвами 24 святих покровителів корейської Церкви святкові урочистості в день їх пам’яті завершилися в атмосфері духовної радості.

Фото