No comments yet

Святкування Різдва Христового у Сеулі

Православні віруючі готувалися до свята Різдва Господа нашого Ісуса Христа сорокаденним постом, а також участю в Таїнстві Сповіді.
У суботу, 24 грудня, православні українці, які мешкають у Кореї, провели Різдвяний Святвечір у залі Священної Митрополії. Для всіх присутніх була приготовлена пісна трапеза, під час якої присутні виконали різдвяних колядок рідною мовою.
У неділю, 25 грудня, у кафедральному соборі священники Антоній Ву, Роман Кавчак, Антоній Лім та диякон Іоанн Пак здійснили святкові різдвяні богослужіння.
Після закінчення Божественної Літургії всіх присутнім було запроошено на святкову трапезу Любові. Особливу радість присутнім приніс церковний хор, який виконав традиційні різдвяні пісні. Трохи згодом з’явився Святий Миколай і роздав подарунки дітям із Недільної школи.
Урочисті богослужіння на честь свята Різдва Господа Бога та Спаса нашого Ісуса Христа продовжились у Сеулі і за юліанським календарем 7 січня.
Напередодні свята у храмі преподобного Максима Грека було здійснено Всенічне бдіння, яке очолив священник Роман Кавчак.
Святкова Літургія була відслужена архієрейським чином у Свято-Миколаївському кафедральному соборі. Митрополиту Корейському Амвросію співслужили священики Антоній Лім, Роман Кавчак та нещодавно висвячений в ієреї Іоанн Пак. У храмі зібралося близько сотні парафіян, які приїхали на свято з різних міст Кореї.
Після богослужіння дітям митрополит подарував різдвяні подарунки, а пізніше усі були запрошені на святкову трапезу, під час якої, за традицією, співалися різдвяні церковні піснеспіви та колядки.
На завершення святкування владика Амвросій подякував усім присутнім за спільну молитву, привітав усіх із Різдвяними днями, а також закликав Боже благословення на усіх православних у Кореї. Також архипастир подякував хористам та парафіянам, які працювали у підготовці храму до свята та у приготуванні святкової трапези.

Фото:

24 грудня 

25  грудня 

7 грудня