No comments yet

Святкові богослужіння у монастирі святого апостола Андрія Первозванного

На честь престольного свята монастиря святого апостола Андрія Первозванного у Палангрі відбулися урочисті богослужіння, у яких взяли участь духовенство та парафіяни Сеульського кафедрального собору. Митрополиту Амвросію, який очолив богослужіння, співслужили священники Роман Кавчак і Антоній Лім та диякон Іоанн Пак.
Тривале нічне богослужіння тривало з 9 години вечора до 2 години ночі. Воно почалося святковою Великою Вечірнею, благословенням хлібів (Артокласієм) і Хресною ходою навколо храму, після чого митрополит Амвросій звернувся до присутніх з повчанням на слова з Євангелія: «Пильнуйте і моліться, бо не знаєте, коли настане цей час» (Мк. 33). Потім замість Полуношниці всі провели годину у читанні Ісусової молитви. Після цього були відслужені святкова Утреня та Божественна Літургія (архієрейським чином).
Після завершення довгого нічного богослужіння всіх присутнім запросили на монастирську трапезу.

Наступного дня о 10:00 у монастирському храмі було прочитано Першу час. Богослужіння завершилося проповіддю митрополита Амвросія про велику силу молитви. Після сніданку парафіяни взялися до прибирання снігу на церковному подвір’ї, оскільки напередодні рано-вранці був сильний снігопад.
Всі, хто приїхав у монастир на престольне свято, повернулися радісними та духовно просвітленими. Деякі учасники цієї паломницької поїздки висловили бажання частіше проводити подібні молитовні чування, що дають особливий досвід молитви та духовного спілкування між вірними.

Фото