No comments yet

Нові чада Православної Церкви в парафіяльній общині Сеула

Божою милістю, 14 серпня — у свято Походження Чесних Древ Животворчого Хреста Господнього і в день пам’яті семи мучеників Маккавеїв, матері їхньої Соломонії та вчителя їхнього Єлеазара — у сеульському храмі святого Максима Грека відбулася хрещальна Літургія. Цього дня наша Свята Православна Церква поповнилася десятьма новими чадами.

Після відповідної підготовки та катехізичних  бесід Святе Хрещення прийняли: Димитрій, Сергій, Євген, Ірина, Анастасія, Людмила, отроковиці Вікторія та Евеліна, а також немовлята Михайло та Марія.

Згідно з традицією Древньої Церкви, Таїнства Хрещення та Миропомазання звершувалися разом з Божественною Літургією. У радісній події брали участь не тільки священнослужитель, хрещені з їхніми батьками та хрещеними, а й інші парафіяни храму. Таким чином, через прийняття святих Таїнств новопросвіщенні могли пережити зустріч з Христом Богом як Главою нашої Церкви та з усім Тілом Церкви, беручи участь разом з її громадою в Таїнстві Святої Євхаристії.

Наприкінці богослужіння священник Роман Кавчак звернувся до всіх присутніх з повчальним словом, в якому зокрема новоохрещених  зберегти радість зустрічі з Богом у всі дні свого життя, бути мужніми та не боятися спокус, нести свій хрест, слідуючи за Господом Ісусом Христом, незважаючи ні на які труднощі.

Богослужіння завершилося співом многоліття новим чадам Православної Церкви.

Фото