No comments yet

Новорічне послання митрополита Амвросія

Мої улюблені у Христі брати та сестри!

Висловлюючи Творцеві Всесвіту нашу нескінченну подяку за Новий рік, який Господь через невимовне Своє чоловіколюбство дарував нам, запитаємо себе в перший день 2023 року: що ми можемо зробити, щоб цей рік був благословенним, мирним, плідним і прекрасним?
Найнеобхідніша умова – трудитися для набуття благодаті Божої. Якщо ми сподобаємося отримати благодать Божу, то матимемо і все інше у Новому році. Наш покійний духовний отець митрополит Сотирій говорив: «Коли ми знайдемо милість Божу, вона подбає про всі наші потреби, як духовні, так і матеріальні. Достатньо залишатися з Христом, покладатися на Божу волю і завжди щиро дякувати Йому».
Проте, щоб отримати Божу благодать, яка супроводжуватиме нас у Новому році, ми повинні переконатися, що просимо її. «Просіть, і дасться вам; просіть і знайдете; стукайте, і відчинять вам» (Мф. 7:7), – сказав нам Сам Господь. І, звичайно ж, єдиний надійний спосіб просити у Бога Його благодаті — це не що інше, як молитва, яка є «киснем душі».
Молитва є унікальним привілеєм для людини. Жодне інше із земних творінь Бога не має привілею молитися. Тільки люди можуть спілкуватися та розмовляти через молитву зі своїм Творцем. І спілкування людини з Богом безумовно: людина може говорити з Богом, скільки хоче, у будь-який час, коли їй потрібно і де б вона не знаходилася. Щобільше, наш Небесний Отець, до якого ми звертаємо наші молитви, ніколи не відмовляє нам спілкуватися з Ним і не втомлюється з любов’ю слухати нас.
Додамо ж у Новому році всемогутню зброю молитви не лише кожного з нас особисто, а й усієї православної церковної громади. Іншими словами, встановімо для себе цього року програму, щоб щодня приділяти більше часу особистій молитві, а також більш частій участі у недільному церковному богослужінні.

Почнімо Молитовну Кампанію, палко просячи нашого Господа
– дарувати нам Свою благодать, щоб ми могли розвиватися духовно;
– дати нам дух покаяння та рішучості, щоб ми могли боротися зі своїми пристрастями та давати плоди чеснот;
– принести Мир для Своєї всесвітньої Церкви;
– просвітити тих, на кому лежить відповідальність за долі країн і народів, щоб війни в Україні, в Сирії та в будь-якому куточку світу були завершені;
– благословити всі проекти, які ми започаткували в нашій Церкві в Кореї, для подальшого поширення свідоцтва про Православ’я в нашій країні.
Будемо також просити Господа
– про возз’єднання та примирення на Корейському півострові;
– про подолання глобальної енергетичної, кліматичної та продовольчої кризи.
– Про звільнення нас від пандемії Covid-19.
Амінь.

Від імені духовенства і наших співробітників Церкви в Кореї ми бажаємо всім міцного здоров’я і довголіття. І нехай наш Втілений Господь благословить Новий 2023 рік.

З великою любов’ю в Господі,

Амвросій Митрополит Корейський і Екзарх Японії