No comments yet

День радості та подяки у Православній Митрополії Кореї

Недільний день, 14 травня 2023 року, став особливим днем у всіх парафіях Корейської Православної Митрополії. Після Божественої літургії в кожній парафії було звершено подячний молебень після закінчення пандемії Covid-19. Пандемія, яка почалася в Китаї в грудні 2019 року і поширилася на понад 570 мільйонів людей по всьому світу, тривала довгий час і забрала життя 6 мільйонів осіб. Проте 5 травня 2023 року Всесвітня Організація Охорони Здоров’я оголосила про зняття надзвичайного стану.

Після завершення Божественої літургії ми усі піднесли спеціально складену молитву подяки Всемогутньому Богу — тільки завдяки Його неосяжній милості ми були захищені від цього смертельного вірусу.

Крім того, неділя, 14 травня, стала днем радості і вдячності Богу, оскільки здійснилася мрія, яка зародилася десятки років тому і пов’язана зі збереженням священних реліквій, що знаходяться в Корейській Православній Митрополії. Ікони, священний посуд, одяг та книги, датовані XVIII-XX століттями, прибули до Кореї з Росії та Греції. Серед реліквій також є цінні богослужбові предмети, які були невід’ємною частиною Грецького Експедиційного Корпусу (Е.С.Е.) під час Корейської війни (1950-1953) і залишилися в Кореї як своєрідна символіка миротворчої місії після підписання перемир’я (1953).

Для реставрації реліквій з Греції були запрошені фахівці з мистецтва: Іліас Папагеоргіу, Константинос Цурмас і Панайота Апостолу. За допомогою багатьох корейських та російськомовних добровольців вдалося відновити значну частину священних реліквій.

Після завершення реставраційних робіт дві великі ікони — Пресвятої Богородиці та преподобного Серафима Саровського — були встановлені в центрі кафедрального собору в суботу, 13 травня, перед Великою Вечірнею. Таким чином, віруючі мали змогу побачити ці святині поблизу їх постійного місця у храмі. Після закінчення Літургії митрополит Амвросій окропив ікони святою водою, а хор віруючих виконав піснеспіви на честь Пресвятої Богородиці та преподобного Серафима Саровського.

Радість і трепет сповнив обличчя усіх, хто побачив результати тривалої роботи з відновлення священних реліквій. Кожен з нас несе відповідальність перед наступними поколіннями православних віруючих Кореї, щоб передати їм ці святині у належному стані.

Фотографії