No comments yet

Χριστούγεννα των Σλαβόφωνων στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

Για τους Σλαβόφωνους, που μένουν μόνιμα στην Κορέα, αλλά και για όσους Ορθόδοξους βρέθηκαν τις μέρες των εορτών στην χώρα, τελέστηκαν με το παλαιό εορτολόγιο όλες οι Ιερές Ακολουθίες της εορτής των Χριστουγέννων στις 6 και 7 Ιανουαρίου.

Την θ. Λειτουργία της εορτής των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου,  τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας π. Αμβρόσιος και συμμετείχαν οι: π. Ρωμανός Kavchak, ο οποίος είναι κληρικός της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας και έχει την ποιμαντική μέριμνα του σλαβόφωνου ποιμνίου στην Κορέα, ο π. Αντώνιος Lim και ο Ιεροδιάκονος π. Γιοχάν Park. Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο π. Ρωμανός ανέγνωσε στα Ρωσικά το Χριστουγενιάτικο Μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας ακολούθησε στην αίθουσα του Ιεραποστολικού Κέντρου γεύμα αγάπης, κατά το οποίο τα σλαβόφωνα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων παρουσίασαν χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη της χορωδίας που ψάλλουν κατά τις Ιερές Ακολουθίες στα Σλαβονικά.

 

Φωτογραφίες απο την Λειτουργία και τις Εκδηλώσεις: https://www.flickr.com/photos/145852826@N05/albums/72157675888613844/with/32406119091/

Εορτή Κατηχητικού Σχολείου : https://www.youtube.com/watch?v=Bj2QlKjPWdc&edit=vd