No comments yet

Προσευχή για την Ειρήνη στην Ουκρανία

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ τελέστηκε ιδιαίτερη Ακολουθία υπέρ Ειρήνης στην Ουκρανία.

 Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Ουκρανός Πρέσβης της Ουκρανίας στην Σεούλ εξοχώτατος κ. Dmytro Ponomarenko και περίπου ογδόντα Ουκρανοί που μένουν στην Σεούλ. Επίσης τριάντα και πλέον δημοσιογράφοι των μεγαλυτέρων τηλεοπτικών και ηλεκτρονικών ΜΜΕ ήρθαν για να καλύψουν το γεγονός και δημοσίευσαν πολλά και εκτενή ρεπορτάζ.

 Προς τους δημοσιογράφους δόθηκε το κάτωθι δελτίο τύπου:

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Σεούλ

 

Προσευχή υπέρ της Ειρήνης στην Ουκρανία

(Σάββατο 26/2/2022)

 

Η μεγάλη ανησυχία που έχει προξενήσει στην παγκόσμια κοινότητα το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου στην Ευρώπη μετά από 80 χρόνια ειρήνης, εξ αιτίας της κρίσης στις σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, δεν είναι δυνατόν να μην απασχολεί βαθύτατα και τους πιστούς της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.

 

Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο κάθε πόλεμο, γιατί ο πόλεμος είναι μεγάλη αμαρτία. Κάθε πόλεμος είναι αντίθετος με το Ευαγγέλιο, το οποίο μας διδάσκει να αγαπάμε τον οποιοδήποτε πλησίον μας όπως τον εαυτό μας.

 

Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος σε πρόσφατη δήλωσή του, για την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας είπε τα εξής:

“Κάνουμε έκκληση για διαρκή ειρήνη, σταθερότητα και δικαιοσύνη στην περιοχή. Η ειρήνη είναι θέμα επιλογής και πρέπει να αποτελεί επιδίωξη όλων των δυνάμεων οι οποίες εμπλέκονται σε αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο και ευαίσθητο γεωπολιτικό πλαίσιο. Καθήκον όλων μας είναι να προσευχόμαστε και να συμβάλλουμε ενεργά για την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων και για τον άνευ όρων σεβασμό και προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Η σύγκρουση μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να είναι αναπόφευκτη σε αυτόν τον πεπτωκότα και κλυδωνιζόμενο κόσμο, αλλά θα πρέπει να αντιταχθούμε με όλο μας το είναι στον πόλεμο και τη βία».

Το ποίμνιο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, που αποτελείται από Κορεάτες, Ρώσους, Ουκρανούς, Έλληνες, Αμερικανούς, Ευρωπαίους κ.λπ, είναι αδέλφια μεταξύ τους. Οδηγός της συμπεριφοράς όλων των Ορθόδοξων πιστών στην Κορέα, ανεξάρτητα από εθνικές και πολιτιστικές ταυτότητες, είναι η διδασκαλία του Χριστού και όχι τα πολιτικά συμφέροντα.

Η σημερινή προσευχή στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας δεν έχει πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά ένα και μόνο σκοπό: Να παρακαλέσουμε τον Κύριο, τον Αρχηγό της Ειρήνης, να φωτίσει τους ηγέτες και των δύο χωρών, ώστε να επικρατήσει η αγάπη και η λογική και όχι το μίσος και η παραφροσύνη.

Φωτογραφίες