No comments yet

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών κι Αιγίνης π. Εφραίμ,

για τον Άγιο Νεκτάριο

 

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 προσκεκλημένος στην διαδικτυακή Σύναξη της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Εφραίμ.

 

Ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο π. Εφραίμ και τον παρεκάλεσε να κάνει τους συμμετέχοντες στην Σύναξη κοινωνούς των βιωμάτων που έχει από την παιδική του ηλικία από τον Άγιο Νεκτάριο, γιατί, όπως, ανέφερε: «Σεβασμιώτατε, εσείς γνωρίζετε περισσότερα από μένα για τον Άγιο, και γνωρίσατε, λόγω διαφοράς ηλικίας, περισσότερους επιζώντες στην Αίγινα, που είχαν γνωρίσει τον Άγιο Νεκτάριο».

 

Ο Σεβασμιώτατος π. Εφραίμ εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή του στην Σύναξη, αλλά και τα συλληπητήριά του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Σωτηρίου και ευχήθηκε να έχουμε την ευχή του.

 

Οι πάνω από εκατό συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση τις αναμνήσεις του Σεβασμιωτάτου από την γνωριμία του με δύο από τις μοναχές του Αγίου Νεκταρίου, δηλαδή της διακόνισσας Μαγδαληνής Μουστάκα και της Χρυσαφένιας Καλαμάκη. Επίσης μας διηγήθηκε την εμπειρία που είχε, όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου μαζί με τους συμμαθητές του και τον δάσκαλό τους Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ηλιόπουλο του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης Αίγινας, για την τέλεση της θείας Λειτουργίας στο Μοναστήρι, μετά την ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου (1953).

 

Η μία και πλέον ώρα πέρασε πολύ σύντομα και οι πολύτιμες προσωπικές μαρτυρίες του Σεβασμιωτάτου π. Εφραίμ για την ζωή του πρώτου μεγάλου Αγίου του 20ου αιώνα έμειναν βαθιά χαραγμένες στην ψυχή όλων όσων συμμετείχαν στην σύναξη.

 

Φωτογραφίες

Youtube