No comments yet

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ από 3 -6 Δεκεμβρίου.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με την μεταφορά της εικόνας και των αγίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του καθεδρικού ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ. Ακολούθησε ειδική δέηση και στην συνέχεια μοιράστηκαν, εκ μέρους του Αγίου Νικολάου, δώρα στα παιδιά. Στο κοινό γεύμα αγάπης τραγούδησαν τα παιδιά και μετά ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος μίλησε με θέμα: «Η ιστορία ανεγέρσεως του καθεδρικού ιερού ναού του Αγίου Νικολάου. Μέρος Α´» εξ αφορμής της επετείου συμπληρώσεως πενήντα χρόνων (1967-2017) ανεγέρσεως του ιερού ναού.

Το βράδι της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο Μεγάλος Εσπερινός με λιτανεία πέριξ του ιερού ναού, αρτοκλασία και κήρυγμα. Μετά το τέλος του Μ. Εσπερινού ακολούθησαν η τέλεση του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας και το κοινό εορταστικό δείπνο αγάπης.

Την Τετάρτη το πρωί, 6 Δεκεμβρίου, μετά τον πανηγυρικό Όρθρο του Αγίου Νικολάου ακολούθησε αρχιερατική θ. Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Κορέας και την συμμετοχή των κληρικών, όπως και την προηγούμενη μέρα, των: π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου εξ Αγίου Όρους, π. Ιλαρίωνος Jeong, π. Ρωμανού Kavchak, π. Αντωνίου Lim και του διακόνου Γιοχάν Park. Μετά την θεία Λειτουργία προσφέρθηκε σε όλους εορταστικό γεύμα αγάπης, στο τέλος του οποίου ο Μητροπολίτης ανέπτυξε την συνέχεια του θέματος: «Η ιστορία ανεγέρσεως του καθεδρικού ιερού ναού του Αγίου Νικολάου. Μέρος Β´».