No comments yet

Ο εορτασμός του Αγίου Διονυσίου αρχιεπισκόπου Αιγίνης στο Ουλσάν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την χάρη του Θεού γιορτάσαμε και φέτος την εορτή του Αγίου Διονυσίου στον ομώνυμο ναό του στην πόλη του Ουλσάν.

 

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου τελέστηκε από τον μητροπολίτη Κορέας π. Αμβρόσιο, τον αγιορείτη ιερομόναχο π. Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο και τον διάκονο Γιοχάν Park ο Μεγάλος Εσπερινός με αρτοκλασία και θ. κήρυγμα. Κατόπιν ακολούθησε δείπνο αγάπης.

 

Την επομένη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου τελέστηκαν ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου και την συμμετοχή του π. Θεολόγου Χρυσανθακοπούλου, του διακόνου Γιοχάν Park και πολλών πιστών Κορεατών, Ελλήνων, Ρουμάνων, Αιγυπτίων και Ρώσων. Στο τέλος της θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας πέριξ του ιερού ναού.

 

Μετά την θ. Λειτουργία προσφέρθηκε σε όλους γεύμα αγάπης. Τα παιδιά της ενορίας παρουσίασαν γιορταστικό πρόγραμμα με εκκλησιαστικούς ύμνους, τραγούδια και χορευτικά. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τα παιδιά για την συμμετοχή τους και τους μοίρασε δώρα. Επίσης ευχαρίστησε τον π. Θεολόγο, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία της εορτής του Αγίου Διονυσίου. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους Ρουμάνους εθελοντές που βοήθησαν για τον στολισμό των δέντρων στο προαύλιο του ναού με χριστουγεννιάτικα φώτα και όσους πρόσφεραν χρήματα για την βαφή του τρούλου και των εξωτερικών τοίχων του ναού.

 

Άγιε Διονύσιε, πρέσβευε υπέρ της ορθόδοξης κοινότητας στο Ουλσάν και ιδιαιτέρως στείλε μας έναν μόνιμο ιερέα για να αναλάβει την διαποίμανσή της, μετά την κοίμηση, τον περασμένο Απρίλιο, του αειμνήστου π. Παύλου. Αμήν.

 

Photos