No comments yet

Ο εορτασμός του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης στην πόλη Ουλσάν

Το σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Κορέας και ο διάκονος Γιοχάν Πάρκ ταξίδεψαν από την Σεούλ στην πόλη Ουλσάν για την εορτή του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του εκ Ζακύνθου, και συνάντηση με τα παιδιά της Ενορίας.

Στον εορτάζοντα ομώνυμο ιερό ναό τελέστηκε ο Μεγάλος Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα υπό του Μητροπολίτου με θέμα: Η δύναμη του παραδείγματος του Αγίου της Συγνώμης. Μετά το πέρας του Εσπερινού παρατέθηκε τράπεζα αγάπης προς όλους τους συμμετέχοντες.

Την επομένη τελέστηκε ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία με την συμμετοχή αρκετών πιστών. Μετά τα λειτουργικά Αναγνώσματα ο Μητροπολίτης μίλησε με θέμα: Ο Ιησούς μας σώζει από την αμαρτία, εξήγησε την σημασία του ονόματος Ιησούς (=Σωτήρας) και κάλεσε όλους να εξομολογηθούν, ως προετοιμασία για την εορτή των Χριστουγέννων. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Διονυσίου πέριξ του ιερού ναού.

Ακολούθησε η κοινή τράπεζα της αγάπης, κατά την οποία προβλήθηκε η ταινία «Το παιδί και το δέντρο» και κατόπιν έγιναν επίκαιρα σχόλια σχετικά με την εορτή της αγάπης, τα Χριστούγεννα. Μετά το πέρας του γεύματος προσήλθαν οι πιστοί για εξομολόγηση και έτσι ολοκληρώθηκε, με τις πρεσβείες του Αγίου Διονυσίου, το εορταστικό διήμερο.

Φωτογραφίες