No comments yet

Ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Κορέα

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου, σε όλες τις ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας.

Με την ευκαιρία της εορτής ο Μητροπολίτης Κορέας μετέβη στην πόλη Ulsan. Μαζί με τον Πρεσβύτερο π. Χριστοφόρο Moore και τον Διάκονο Γιοχάν Park τέλεσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου το μεν Σάββατο τον Μ. Εσπερινό, την δε Κυριακή τον Όρθρο, την θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και την λιτάνευση των Ιερών Εικόνων έξω από τον Ιερό Ναό.

Τόσο μετά τον Εσπερινό, όσο και μετά την θ. Λειτουργία ο Μητροπολίτης, κατά την διάρκεια της παρατεθείσης προς όλους τράπεζας είχε την ευκαιρία της επικοινωνίας με τους πιστούς και την ανάπτυξη θεμάτων πνευματικής οικοδομής. Ιδιαιτέρως, μετά το γεύμα αγάπης της Κυριακής προβλήθηκε βίντεο από την 4η Επίσημη Επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κορέα (3-8/12/2018) και ο Μητροπολίτης μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου προς όλους και τόνισε την μεγάλη σημασία και τον αντίκτυπο που είχε και εξακολουθεί να έχει για την Μητρόπολη Κορέας η Επίσκεψη του Παναγιωτάτου.

Κατόπιν ακολούθησε ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον οποίο ο Μητροπολίτης μίλησε για το «Στάδιο των Αρετών» και είπε πως «η περίοδος της Μ. Τεσσαρακοστής είναι οι ετήσιοι ολυμπιακοί αγώνες της Εκκλησίας, κατά τους οποίους καλούμαστε να συμμετάσχουμε ο καθένας στο δικό του αγώνισμα για την καταπολέμηση του πάθους που τον βασανίζει και την απόκτηση της αντίστοιχης αρετής».

 

Photos