No comments yet

Οι νεανικές συναντήσεις του «Συνδέσμου» στην Σεούλ

Η νεανική συντροφιά “Σύνδεσμος” της ενορίας του καθεδρικού ιερού ναού Αγίου Νικολάου στην Σεούλ, μετά από δύο περίπου χρόνια, διαδικτυακών συναντήσεων λόγω κορωνοϊού, ξεκίνησε πριν τρεις εβδομάδες τις δια ζώσης συναντήσεις της, κατά τις οποίες ο Μητροπολίτης Κορέας π. Αμβρόσιος αναπτύσσει επίκαιρα πνευματικά θέματα.

Κάθε Κυριακή μετά τη συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία, οι νέοι της ενορίας, τόσο οι βαπτισμένοι όσο και οι κατηχουμένοι, με τον καφέ τους και ένα κέρασμα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν πνευματικό λόγο, να διατυπώσουν ερωτήσεις προς τον Επίσκοπο καθώς και να συνδιαλεχτούν μεταξύ τους, δημιουργώντας ισχυρές πνευματικές φιλίες.

Τα θέματα συζήτησης στις τρεις συναντήσεις που ήδη πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εορτές της Αναστάσεως, της Αναλήψεως και της Πεντηκοστής, αντίστοιχα, και εξηγήθηκαν τα ιερά μηνύματα των εορτών με την βοήθεια των εικονογραφικών παραστάσεών τους. Οι νέοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαλέξεις και έθεσαν αρκετές ερωτήσεις.

Επίσης, την Κυριακή της Πεντηκοστής, μετά τη συνάντηση οι νέοι εργάστηκαν με ζήλο για την προετοιμασία του χώρου στον οποίο θα ξεκινήσουν και πάλι, μετά την διακοπή τους λόγω της πανδημίας, τα γεύματα αγάπης της ενορίας.

Φωτογραφίες