No comments yet

Νέος Ιερέας στην Ενορία του Αγίου Διονυσίου Ulsan

Στις 31 Ιανουαρίου έφθασε εξ Αμερικής (OCMC) στην Κορέα ο πρεσβύτερος π. Χριστοφόρος Moore με την πρεσβυτέρα του Φωτεινή και τα δυο τους παιδιά Ανδρέα (7 ετών) και Γεδεών (5 ετών), για να διακονήσουν στην Ενορία του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης Ulsan, της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.

Μετά την σύντομη παραμονή τους στο Ιεραποστολικό Κέντρο της Σεούλ για να συνέλθουν από το μεγάλο ταξίδι και την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξ αιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών (χιονοθύελλα) στο Σικάγο, έφθασαν στο Ulsan την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο μετέβη στο Ulsan και ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος για την παρουσίαση της οικογενείας του π. Χριστοφόρου στους πιστούς της Ενορίας του Αγίου Διονυσίου.

Στον δείπνο που ακολούθησε μετά τον Μεγάλο Εσπερινό του Σαββάτου και στο τέλος της θείας Λειτουργίας της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε την οικογένεια του π. Χριστοφόρου στους Ενορίτες, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα και εκδηλώσεις μεγάλης χαράς. Τον νέο ιερέα καλοσώρισε εκ μέρους των Πιστών και ο προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Αντώνιος Woo.

Πριν από την Απόλυση της θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης επίσης χειροθέτησε οκτώ νέους Αναγνώστες, οι οποίοι μετά την σχετική Ακολουθία διάβασαν εκ περιτροπής ο καθένας δύο στίχους από της αποστολική περικοπή της α´ προς Κορινθίους Επιστολής του Αποστόλου Παύλου με τον υπέροχο Ύμνο της Αγάπης. Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στους Ιερόπαιδες να αξιωθούν να διακονούν ως επίγειοι άγγελοι στο Άγιο Θυσιαστήριο και να ζουν σε όλη τους την ζωή με αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον.

Μετά το πέρας του κοινού γεύματος της αγάπης ακολούθησε η παραδοσιακή τελετή της κορεατικής πρωτοχρονιάς 새배, δηλαδὴ οι εδαφιαίες μετάνοιες των μικροτέρων πρὸς τοὺς μεγαλυτέρους σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης, και ο Μητροπολίτης, κατά το κορεατικό έθιμο, μοίρασε δώρα σε όλους.

Photos