No comments yet

Μετακατασκηνωτική συνάντηση στην Ενορία του Αγίου Διονυσίου στο Ulsan

Τι συμβαίνει όταν έχεις ζήσει τόσο ευλογημένες στιγμές στην Κατασκήνωση, απολαμβάνοντας μαζί την συντροφιά με τους άλλους στο παιχνίδι, στο φαγητό και στην Λατρεία του Θεού; Αισθάνεσαι ότι συμμετέχεις σε μια αληθινή κοινωνία πιστών και ότι είσαι μέλος της Εκκλησίας του Χριστού. Και θέλεις να επαναλάβεις την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «συνεχίστε ν᾽ αγαπάτε ο ένας τον άλλο σαν αδέλφια»! (Ἑβρ. 13:1)

Γι αυτό το σκοπό το σαββατοκύριακο 24­-25 Αυγούστου, μια ομάδα από τους συμμετέχοντες στο English Summer Camp της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας συναντήθηκαν και πάλι στην Ενορία του Αγίου Διονυσίου στην πόλη Ulsan. Μαθητές και νέοι ήρθαν από την Σεούλ και το Τζοντζού για να επανασυνδεθούν και να απολαύσουν ξανά την μεταξύ τους επικοινωνία.

Το μεσημέρι του Σαββάτου όλοι οι συμμετέχοντες έφθασαν και απολαύσαμε μαζί ένα γεύμα αγάπης με χαμόγελα, αστεία και ανταλλαγή δώρων. Αργότερα ακολούθησε βόλτα στην παραλία του Ilsan για κολύμπι και παιχνίδια στην αμμουδιά. Κατόπιν επιστρέψαμε στον Ναό για τον Μεγάλο Εσπερινό και είχαμε την ευλογία ορισμένοι από τους φιλοξενουμένους μας να διακονήσουν στο Ιερό Βήμα και στην χορωδία, κάνοντας μια όμορφη προσφορά στον Κύριο. Το βράδυ γιορτάσαμε τα γενέθλια μιας από τις αδελφές μας με δείπνο, τούρτα και ομαδικά παιχνίδια.

Το πρωί της Κυριακής όλοι συμμετείχαμε στον Όρθρο και στην θεία Λειτουργία εκφράζοντας μ᾽ αυτό τον τρόπο την εν Χριστώ ενότητά μας. Ο π. Χριστοφόρος Moore στο Κήρυγμά του μας βοήθησε να συλλογιστούμε τις σχέσεις γονέων και παιδιών στην Εκκλησία, και πώς όλοι καλούμαστε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βοηθήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην εν Χριστώ καλλιέργειά τους. Στην συνέχεια συμμετείχαμε στο κοινό γεύμα αγάπης με όλους τους ενορίτες και τους επισκέπτες. Το απόγευμα έφθασε η ώρα για το ταξίδι της επιστροφής. Παρόλο ότι ο χρόνος που ήμασταν μαζί ήταν σύντομος, η αγάπη από τον ένα προς τον άλλο ανανεώθηκε και η επιθυμία για επικοινωνία μεταξύ των πνευματικών αδελφών μας ισχυροποιήθηκε.

Όλοι ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες παρόμοιες επισκέψεις για να συναντήσουμε ο ένας τον άλλο μέσα στο χρόνο!

Photos