No comments yet

Μαθήματα Αγιογραφίας στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

Το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου 2019 ξεκίνησαν τα μαθήματα αγιογραφίας στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, με την συμμετοχή 18 σπουδαστών Ορθοδόξων και μη.

Μετά την προσευχή ο Μητροπολίτης Κορέας π. Αμβρόσιος ευχαρίστησε πρώτα τον Θεό που ευδόκησε να οργανωθεί και φέτος το Πρόγραμμα από την Μητρόπολη Κορέας, δεύτερον ευχαρίστησε τον αγιογράφο καθηγητή κ. Σώζω Γιαννούδη για την σπουδαία προσφορά του προς την εν Κορέᾳ Εκκλησία μας και τρίτον όλους τους σπουδαστές, παλαιούς και νέους, πού με ζήλο και μεγάλο ενθουσιασμό ήρθαν για να διδαχθούν την ιερή και πνευματική τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας.

Στην συνέχεια ο κ. Γιαννούδης εξέφρασε την χαρά του γιατί βρίσκεται και πάλι στην Κορέα και υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να βοηθήσει τους σπουδαστές να μάθουν την τεχνική της αγιογραφίας, αλλά και την ιδιαίτερη σημασία της για την πνευματική ζωή.

Στο τέλος ο π. Αντώνιος Lim διάβασε ένα μικρό απόσπασμα περί της θεολογικής σημασίας των αγίων εικόνων από τον «Δεύτερο λόγο προς τους διαβάλλοντας τας αγίας εικόνας» του αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, και ένα μέρος της αποφάσεως της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου περί της τιμητικής και όχι λατρευτικής προσκυνήσεως των αγίων εικόνων.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινώς, εκτός Κυριακής, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

 

Photos