No comments yet

Κυριακή των Βαΐων και η Ακολουθία του Νυμφίου

Με την συμμετοχή πολλών πιστών τελέστηκαν οι ιερές Ακολουθίες της Κυριακής των Βαΐων και του Νυμφίου σε όλες τις Ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, οι πιστοί εργάστηκαν για την καθαριότητα του Ιερού Ναού και οι κληρικοί εργάστηκαν για την καθαριότητα και τακτοποίηση του Ιερού Βήματος.

Στην συνέχεια τελέστηκε η πρώτη Ακολουθία του Νυμφίου κατά την οποία ο Μητροπολίτης Κορέας επέστησε την προσοχή όλων στο γεγονός ότι «παρόλο που και οι δέκα Παρθένες της σχετικής παραβολής επιθυμούσαν να συναντηθούν με τον Νυμφίο και μαζί Του να μπουν στον Νυμφώνα, εντούτοις μόνον οι πέντε, ήταν κατάλληλα προετοιμασμένες και πέτυχαν του στόχου τους. Η αναλογία του 50% πρέπει σοβαρά να προβληματίσει όλους μας γιατί κι εμείς παρά την επιθυμία μας ενδεχομένως να μείνουμε έξω του Νυμφώνος. Ας μιμηθούμε, λοιπόν, τις φρόνιμες Παρθένες, ώστε να συναντήσουμε τον Νυμφίο της ψυχής μας, να ενωθούμε μαζί Του και να εισέλθουμε στην Βασιλεία Του». Τέλος κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Φωτογραφίες