No comments yet

Η 15η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ η 15η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, κατά την οποία, σύμφωνα με το Καταστατικό λειτουργίας της Μητρόπολης έγινε ο πνευματικός και οικονομικός απολογισμός του παρελθόντος έτους και ο προϋπολογισμός του νέου έτους αντιστοίχως.

Το κεντρικό θέμα της φετεινής Κληρικολαϊκής Συνέλευσης ήταν: «Καὶ πράττων ἐδίδασκες». Κατά την ανάλυση του θέματος τονίστηκε «ότι το μεγαλύτερο επιχείρημα για την μετάδοση της ορθόδοξης μαρτυρίας στην κορεατική κοινωνία είναι το παράδειγμα ημών των Ορθοδόξων. Ας μη προσπαθούμε με λόγια να πείσουμε περί της υπάρξεως του αληθινού Θεού και την ορθότητα της διδασκαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά με το χριστιανικό μας παράδειγμα. Μόνο με την άγια ζωή μας θα πείσουμε τους «έξωθεν» ότι ο Χριστός είναι «τὸ Φῶς τοῦ κόσμου», που μπορεί να μας ελευθερώσει από το πνευματικό σκοτάδι και να μας λυτρώσει από την τυραννία της αμαρτίας και του θανάτου». Όλοι ευχήθηκαν «το θέμα της 15ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης να μας υπενθυμίζει ότι το εφαρμοσμένο Ευαγγέλιο στην καθημερινότητά μας, δια του προσωπικού αγώνα της έμπρακτης μετάνοιας είναι ο μονόδρομος για να γίνουμε το «φῶς» και το «ἅλας» του κόσμου».

Στην παρουσίαση των πεπραγμένων του έτους 2018 κύρια θέση κατείχε το σπουδαιότερο γεγονός, που σημάδεψε, αλλά και θα εξακολουθεί να σημαδεύει και να επηρεάζει την ζωή της εν Κορέα Εκκλησίας. Και αυτό είναι η 4η Επίσημη Επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κορέα από 3 έως 8 Δεκεμβρίου 2018, εξ αφορμής της 50ής Επετείου ανεγέρσεως και λειτουργίας του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος στην εισηγητική του ομιλία αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα αυτό και μετέφερε προς τους συμμετέχοντες τις πατρικές ευχές και ευλογίες της ΑΘΠ για την επιτυχία των εργασιών της 15ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως.

 

Για το τρέχον έτος το ενδιαφέρον των μελών της 15ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως εστιάστηκε στα εξής σημεία:

  1. Στην Επέτειο των 120 χρόνων ορθόδοξης μαρτυρίας στην Κορέα κατά το έτος 2020.
  2. Στην διοργάνωση για πρώτη φορά τριημέρων ηλικιωμένων και νέων γονέων.
  3. Στην ανέγερση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκο στο Jeonju.
  4. Στην αγορά του οικοπέδου που εφάπτεται με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για την ανέγερση του Ορθόδοξου Εκπαιδευτικού Πολιτιστικού Κέντρου.
  5. Στην ανέγερση της νέας πτέρυγας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong.

 

Photos