No comments yet

Η πρώτη προσευχή στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό στο Jeonju

Την Κυριακή 15 Αυγούστου, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πολύ συγκινητική για όλους τους συμμετέχοντες ήταν η επίσκεψή στον υπό ανέγερση καινούργιο ναό, κατά την οποία ψάλθηκε για πρώτη φορά το Απολυτίκιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης στην σύντομη προσλαλιά του είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα ζούμε ένα θαύμα της Παναγίας μας. Από τότε που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα, το έργο αυτό πέρασε από πολλές δύσκολες φάσεις. Ανθρωπίνως δεν ήταν δυνατόν να φθάσει η ανέγερση εδώ που έφθασε, και σήμερα να βρισκόμαστε κάτω από τον θόλο του ναού. Θυμάμαι πάντα τα δάκρυα της θλίψης που γέμισαν τα μάτια μας όταν αναγκαστήκαμε, παρά την θέλησή μας, να μεταφερθούμε από τον παλιό ναό στον προσωρινό που έχουμε μέχρι τώρα. Σήμερα όμως τα δάκρυα της θλίψης μετατράπηκαν σε δάκρυα χαράς και συγκίνησης βλέποντας το θαύμα του νέου ναού στον οποίο ιστάμεθα με δέος».

Στην συνέχεια, αφού ευχήθηκε του χρόνου να αξιωθούμε να εορτάσουμε πανηγυρικά την εορτή της Παναγίας μας στον καινούργιο ναό,  προέτρεψε  όλους να συνεργασθούν για την αποπεράτωση ανεγέρσεως του ναού και την προετοιμασία του για την τέλεση των θυρανοιξίων. Απευθυνόμενος δε στα παρευρισκόμενα παιδιά είπε: «Αυτός ο ναός είναι ο δικός σας ναός. Σ᾽ αυτόν θα αγιάζεσθε με τον λόγο του Θεού και την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, σ᾽ αυτόν θα ενηλικιωθείτε, σ᾽ αυτόν θα παντρευτείτε, σ᾽ αυτόν θα βαπτίσετε τα παιδιά σας, σ᾽ αυτόν θα ζήσετε όλη την ζωή σας. Να τον αγαπήσετε, λοιπόν, περισσότερο και από το σπίτι σας».