No comments yet

Η εορτή του Αγίου Διονυσίου στο Ουλσάν

Ευχαριστούμε τον Θεό για την ευλογία Του να γιορτάσουμε ξανά τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Διονυσίου της Αίγινας, προστάτη της Ορθόδοξης κοινότητας μας στο Ουλσάν. Μέσα από τις συνεχείς προσευχές του Αγίου Διονύσιου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας π. Αμβρόσιος και ο Διάκονος Γιοχάν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Ουλσάν για την πανήγυρη του Αγίου Διονυσίου εν μέσω του 3ου κύματος του COVID-19 εδώ στην Κορέα.

Το Σάββατο το απόγευμα, οι κυρίες της κοινότητάς μας στόλισαν με αγάπη την εκκλησία με λουλούδια και έγιναν οι τελευταίες προετοιμασίες για να ομορφύνουν τον ναό μας για την περίσταση. Ο Μεγάλος Εσπερινός τελέστηκε το βράδυ με Αρτοκλασία και την συμμετοχή Κορεατών πιστών και επισκεπτών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην συγκινητική και περίφημη ιστορία της συγχώρεσης από τον Άγιο Διονύσιο του φονιά του αδελφού του και μας προέτρεψε να διδαχθούμε από την αρετή της συγχωρητικότητας του Αγίου ώστε να την εφαρμόσουμε κι εμείς στην ζωή μας.

Την Κυριακή το πρωί συνεχίσαμε τον εορτασμό με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Φέτος, κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών, είχαμε την ευλογία να χρησιμοποιήσουμε 3 νέους ύμνους για τη εορτή του Αγίου Διονύσιου που αναγνώστηκαν «χύμα» για πρώτη φορά στο ναό μας! Ανυπομονούμε να μελοποιήσουμε τους ύμνους αυτούς, ώστε να τους ψάλλουμε του χρόνου!

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας έγινε ανταλλαγή δώρων! Ο Μητροπολίτης μας με χαρά προσέφερε από ένα χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλα τα παιδιά της κοινότητάς μας. Και οι πιστοί μας προσέφεραν από ένα δώρο στον Μητροπολίτη και στον Διάκονο Γιοχάν εις ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

Ευχαριστούμε τον Θεό για όλες τις ευλογίες Του στη ζωή μας, συμπεριλαμβανομένης της χαρούμενης γιορτής του προστάτη μας Αγίου Διονυσίου που η γιορτή του μας προετοιμάζει για να γιορτάσουμε με χαρά την ενσάρκωση και γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Πρεσβ. πΧριστοφόρος Moore

Photos