No comments yet

Η έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Καθεδρικό Ναό της Σεούλ

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ τελέστηκε ο Όρθρος της Κυριακής της Τυρινής και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κορέας Αμβρόσιου, με συλλειτουργούς τον π. Αντώνιο Lim και τον διάκονο Γιοχάν Park. Στο τέλος της Λειτουργίας του Λόγου ανεγνώσθη κορεατιστί ο Κατηχητήριος Λόγος επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης έκανε έκκληση προς τους πιστούς για προσευχή υπέρ της καταπαύσεως του πυρός στην Ουκρανία και της Ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. «Καταδικάζουμε απερίφραστα», είπε, «τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, γιατί αυτός ο πόλεμος, όπως και κάθε πόλεμος, είναι αντίθετος με το θέλημα του Θεού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από τον πόλεμο».

Στην συνέχεια ευλόγησε τα μέλη του νέου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας του Αγίου Νικολάου. Τους συνεχάρη εκ μέρους όλων των μελών της Ενορίας για την εκλογή τους και τόνισε ότι αναλαμβάνουν ιερή διακονία για την βοήθεια του πνευματικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, σε μια εποχή μάλιστα που η ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου αναδομείται εκ θεμελίων. Κάλεσε όλους να συνεργαστούν με αγάπη και ομόνοια για να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο στην πρόσκληση των νέων εξελίξεων.

Κατόπιν έγινε σύντομη δέηση για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους κατά την οποία δόθηκαν δώρα στους μαθητές που αποφοίτησαν από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Για τεχνικούς λόγους ο Εσπερινός της Συγγνώμης τελέστηκε λίγη ώρα μετά την Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης μίλησε με θέμα: «Ο όρος της συγχώρεσης», σχόλιο στο πέμπτο αίτημα της Κυριακής Προσευχής: «και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών». Όλοι όσοι συμμετείχαν στον Εσπερινό της Συγγνώμης είχαν την δυνατότητα να ζητήσουν και να δώσουν συγχώρεση, ως απαραίτητη προετοιμασία για να εισέλθουν στο Στάδιο των Αρετών της Μ. Τεσσαρακοστής.

Φωτογραφίες