No comments yet

Εκδήλωση για την καλύτερη γνωριμία με την Ορθόδοξη Εκκλησία

Την Παρασκευή 3 Μαΐου δόθηκαν δύο διαλέξεις με ομιλητές από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, στα πλαίσια ειδικού προγράμματος υπό την επωνυμία «Συζήτηση Πρόσωπο προς Πρόσωπο», το οποίο διοργάνωσε το NCCK και ιδιαιτέρως η Επιτροπή Συμφιλίωσης και Επανένωσης Νοτίου και Βορείου Κορέας, στην Έδρα του NCCK.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο πρεσβύτερος π. Αντώνιος Lim, προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Σεούλ, ο οποίος έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ανά τον κόσμο Ορθοδοξία, ως Πρωτόθρονη Εκκλησία.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Κορέας π. Αμβρόσιος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η Ειρήνη κατά τους Τρεις Ιεράρχες». Ο Μητροπολίτης παρουσίασε ενδεικτικώς κείμενα των μεγάλων αγίων Πατέρων Μ. Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τα οποία αναφέρονται στο πολύ ευαίσθητο για την Κορέα θέμα της Ειρήνης και υπογράμμισε ότι οι Πατέρες τονίζουν με έμφαση ότι προϋπόθεση για την πολιτική και κοινωνική ειρήνη είναι η Αγάπη, η Δικαιοσύνη και η Εσωτερική Ειρήνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Πάστορες διαφόρων Ομολογιών και το γεγονός κάλυψε το CBS (Christian Broadcasting System).

Photos