No comments yet

Εγκύκλιο Σημείωμα – Σεούλ, 13 Φεβρουαρίου 2023

Εγκύκλιο Σημείωμα

Σεούλ, 13 Φεβρουαρίου 2023

Αγαπητοί μου,

Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από την μεγάλη τραγωδία που σκόρπισε ο μεγάλος σεισμός 7.8 ρίκτερ στην Τουρκία και στην Συρία. Δεν πρέπει όμως να παρακολουθούμε με απλή συναισθηματική συμπάθεια το θλιβερό αυτό γεγονός, αλλά θα πρέπει να δείξουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στα θύματα του σεισμού με δύο τρόπους:

  1. Να προσευχόμαστε για την ανάπαυση των χιλιάδων κεκοιμημένων και για την προστασία από τον Θεό των εκατοντάδων χιλιάδων τραυματιών και ενός εκατομμυρίου περίπου αστέγων.
  2. Να συμμετάσχουμε στον έρανο της αγάπης για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, ώστε να μπορέσουν σιγά σιγά να βρουν την δύναμη να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους και να οργανώσουν ξανά την ζωή τους.

Σας παρακαλώ να προσφέρετε από το περίσσευμα ή από το υστέρημά σας ό,τι μπορείτε στον Χριστό που υποφέρει στο πρόσωπο του κάθε σεισμοπαθούς αδελφού μας, που πεινάει, διψάει και κρυώνει στα ερείπια και κάτω από τα ερείπια.

Την προσφορά σας θα την δώσετε στην ενορία σας. Κατόπιν η προσφορά σας θα σταλεί από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, μαζί με προσφορές άλλων ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Μητροπόλεων, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, δια να δοθεί προς ανακούφιση των σεισμοπλήκτων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευγενή ανταπόκρισή σας

+ ο Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας Αμβρόσιος

Φωτογραφίες