No comments yet

Ανακοίνωση για την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Στο ανακοινωθέν της 19ης Μαρτίου 2020 είχαμε αναφέρει ότι, λόγῳ του προβλήματος του κορωνοϊού COVID-19, οι Ναοί της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου 11 Απριλίου.

 

Δυστυχώς, όμως, με πολλή θλίψη είμαστε αναγκασμένοι να σας ανακοινώσουμε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν ακόμη περισσότερο μέχρι να λάβουμε νεώτερες οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας.

 

Συνεπώς, όλες οι Ιερές Ακολουθίες, πρωί και βράδυ της Μ. Εβδομάδος και του Πάσχα, θα τελεσθούν στους Ιερούς Ναούς μας μόνον από τους ιερείς μας και τους βοηθούς τους. Σας παρακαλούμε για λόγους προστασίας της υγείας της δικής σας και των άλλων να παραμένετε στα σπίτια τους προσευχόμενοι και σας προτρέπουμε να παρακολουθείτε τις Ιερές Ακολουθίες, που θα μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ, για να συμμετάσχετε, έστω και με αυτόν τον τρόπο, στα Άγια Πάθη και στην Ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας. Επίσης σας προτρέπουμε να μελετάτε καθημερινώς τα βιβλικά αναγνώσματα των ημερών όπως αναγράφονται στο ημερολόγιο της Μητρόπολης.

 

Θεού θέλοντος, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί στους ναούς μας την μεγάλη εορτή του Πάσχα την νύχτα της 26ης Μαΐου. Την ημέρα αυτή, σαράντα μέρες μετά το Πάσχα, κατά την Απόδοση της εορτής, σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας, τελούμε την ίδια ακριβώς Ακολουθία όπως και την νύχτα της Αναστάσεως και ψάλλουμε για τελευταία φορά το «Χριστός Ανέστη».

 

Οι ομαδικές βαπτίσεις των «πρὸς τὸ ἅγιον φώτισμα εὐτρεπιζομένων» αδελφών μας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο του Λαζάρου θα πραγματοποιηθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, την Πεντηκοστή.

 

Επαναλαμβάνουμε την παράκληση ότι όποιος βρίσκεται σε δυσκολία λόγω υγείας και δεν έχει κοντά του κάποιον για να τον βοηθήσει να απευθύνετε στην Μητρόπολη ή στην Ενορία του.

 

Ας μη χάνουμε την ελπίδα μας τούτες τις δύσκολες ώρες, αλλά ας ακούσουμε την προτροπή του Δαυίδ που μας συνιστά να ελπίζουμε στον Κύριο όλη την ημέρα «ἀπὸ φυλακῆς πρωίας μέχρι νυκτός». (Ψαλ. 129:6)

 

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να περάσει σύντομα η μεγάλη αυτή δοκιμασία που αντιμετωπίζουμε, και από το καμίνι και την φωτιά των θλίψεων «ο Κύριος να μας βγάλει σε τόπο αναψυχής και ανέσεως». (Ψαλ. 65:12)

 

Καλή Ανάσταση!

Από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

3 Απριλίου 2020