No comments yet

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ JEONJU (15.8.2016)

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ JEONJU (15.8.2016)

Το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Jeonju ο Όρθρος της εορτής και η θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορέας π. Αμβροσίου. Συμμετείχαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού αιδεσιμολ. π. Ιλαρίων Joung, ο ιεροδιάκονος Γιοχάν Park και σχεδόν όλοι οι πιστοί και οι κατηχούμενοι της Ενορίας. Μετά τα Αναγνώσματα ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναλύοντας το χωρίο εκ της ευαγγελικής περικοπής «μενοῦνγε μακάριοι οἱ ἀκούοντες τόν λόγον τοῦ Θεοῦ καί φυλάσσοντες αὐτόν» τόνισε την μεγάλη σημασία της υπακοής μας προς τον Θεό, όπως μας την διδάσκει η Θεοτόκος με την αγία ζωή της και κάλεσε τις μητέρες να ακούσουν τι τους ζητάει η Παναγία να κάνουν στα παιδιά τους.

Πριν από την Απόλυση τελέστηκε η Δοξολογία για την εθνική εορτή της Κορέας (απελευθέρωση από την Ιαπωνική κατοχή 1910-1945) και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή σε 4 ιερόπαιδες. Η Ενορία της Κοιμήσεως έχει τώρα συνολικά 9 ιερόπαιδες, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές συμβουλές με αφορφή τον συμβολικό αριθμό των Εννέα Επουρανίων Ταγμάτων. Τους προέτρεψε να ακολουθούν το έργο των Αγγέλων αφενός μεν με την προσεκτική διακονία τους στο ιερό Βήμα ως επίγειοι άγγελοι και αφετέρου μεταδίδοντας το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελίου προς τους φίλους τους, προς τους συμμαθητές τους και προς τους συγγενείς τους.

Ακολούθησε η προσφορά το κοινού γεύματος αγάπης προς όλους τους συμμετέχοντες στην πανήγυρη, το οποίο τελείωσε με γιορταστικό πρόγραμμα. Tο πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από τα παιδιά που συμμετείχαν στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στο Chuncheon και τον ύμνο του Αγίου Νεκταρίου προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου «Αγνή Παρθένε Δέσποινα», το οποίο έψαλλε μελωδικότατα στα κορεατικά μεικτή χορωδία από 12 μέλη της Ενορίας.