No comments yet

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Busan

Στην πόλη του Busan μετέβη το σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου ο Μητροπολίτης Κορέας π. Αμβρόσιος με τον Διάκονο Γιοχάν Park για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το Σάββατο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε ο  αρχιερατικός Μ. Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα. Μετά το πέρας του Μ. Εσπερινού ακολούθησε τράπεζα με την συμμετοχή όλων των πιστών, στην οποία ο Μητροπολίτης επήνεσε τα μέλη της χορωδίας για την άρτια απόδοση των ύμνων της εορτής και ευχαρίστησε τους ιερόπαιδες για την προσεκτική διακονία τους στο Ιερό Βήμα.

Την Κυριακή μετά την τέλεση του Όρθρου και της αρχιερατικής θ. Λειτουργίας, κατά την οποία ο Μητροπολίτης μίλησε με θέμα: «Ο ρόλος του αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Μυστήριο του Ευαγγελισμού και του φύλακα Αγγέλου στην ζωή μας», ακολούθησε το καθιερωμένο γεύμα αγάπης για όλους τους πιστούς. Στην συνέχεια η χορωδία παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με εκκλησιαστικούς ύμνους και κορεατικά τραγούδια. Στην συνέχεια προβλήθηκε βίντεο από την 4η Επίσημη Επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κορέα (3-8/12/2018) και ο Μητροπολίτης μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου προς όλους. Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά δώρων στα μέλη της χορωδίας και στους ιερόπαιδες από τον Μητροπολίτη, ο οποίος κατόπιν ανέπτυξε το θέμα: «Η συμμετοχή μας στον πνευματικό αγώνα της Μ. Τεσσαρακοστής».

Photos