No comments yet

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Gapyeong.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong, τελέστηκε ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Κορέας π. Αμβροσίου και την συμμετοχή των π. Αντωνίου Woo, του π. Ρωμανού Kavchak και του διακόνου Γιοχάν Park.

 

Στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής συμμετείχαν τα στελέχη και οι κατασκηνωτές της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου καθώς και πιστοί από διάφορες ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.

 

Στο κήρυγμά του, μετά τα Αναγνώσματα, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην μεταμόρφωση που χαρίζει ο Χριστός σ᾽ όσους ακολουθούν την εντολή του Θεού Πατέρα «αυτού ακούετε» και στην παραμόρφωση, με την οποία «αμοίβει» ο διάβολος όσους ακολουθούν τα προστάγματά του. Απευθυνόμενος προς τους κατασκηνωτές τους παρότρυνε να ακούνε πάντοτε τον Χριστό για να γίνουν «παιδιά της βασιλείας του Θεού», όπως ήταν το κεντρικό θέμα της κατασκήνωσης.

 

Πριν την Απόλυση ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι «είναι φέτος έντονη η απουσία του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας π. Σωτηρίου, του και κτήτορος της Ιεράς Μονής» και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες Του προς το εκκλησίασμα.

 

Μετά το τέλος της θ. Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής ακολούθησε κοινό γεύμα αγάπης και σύντομη τελετή λήξεως της κατασκηνωτικής περιόδου.

 

 

Φωτογραφίες απο την Εορτή