No comments yet

Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Αναγνώστου Σεραφείμ Seon Ryul Kim.

Το Σάββατο 2 Μαΐου 2020, στο κοιμητήριο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Σεραφείμ Seon Ryul Kim, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας π. Σωτήριος εκφώνησε την κάτωθι ομιλία:

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και πόνο ψυχής, αδελφοί μου, προπέμπουμε σήμερα τον αγαπητό αδελφό μας και εκλεκτό συνεργό της Εκκλησίας μας μακαριστό Σεραφείμ. Το μεν σώμα του, που τόσα είχε υποφέρει στη ζωή του, το ενταφιάζουμε με σεβασμό στην γη για να αναπαυθεί, μέχρι την κοινή ανάσταση. Την δε αθάνατη ψυχή του την προπέμπουμε στα ουράνια σκηνώματα, όπου ο των εορταζόντων ήχος ο ακατάπαυστος και η χαρά από την ενατένιση του Θεού.

Από χρόνια ετοιμαζόταν ο μακαριστός Σεραφείμ γι αυτή τη μεγάλη συνάντηση με τον Κύριο και Θεό Του. Μάλιστα μερικά χρόνια της ζωής του τα αφιέρωσε μαζί με την ευσεβή σύζυγό του Ελισάβετ στην διακονία του Μοναστηριού μας. Κατά τα χρόνια εκείνα, μέρα και νύχτα προσέφερε τις πολλές και πολύτιμες υπηρεσίες του στο Μοναστήρι μας. Με κατάνυξη συμμετείχε, πρωί και βράδυ στις θείες Λειτουργίες και όλες τις Ιερές Ακολουθίες. Αισθάνθηκε δε, μεγάλη τιμή όταν δέχθηκε την χειροθεσία του σε Αναγνώστη της Εκκλησίας. Υποδειγματική ήταν η ευλάβειά του κατά τη διακονία του εντός του Αγίου Βήματος του ναού.

Αλλά ακούραστος ήταν και σε άλλες εργασίες της Ιεράς Μονής. Πρόθυμος για κάθε ανάγκη. Ώρες ολόκληρες εργαζόταν στους κήπους. Ο Θεός ευλογούσε τους κόπους του και γι αυτό είχαμε πλούσιες σοδειές.

Συγκινητική ήταν επίσης η ευαισθησία του στο να μη επιβαρύνει σε τίποτε το Μοναστήρι. Οι οικονομικές εισφορές του στο Μοναστήρι κάλυπταν με το πάρα πάνω τα έξοδα της διατροφής του ιδίου και της καλής του συζύγου, που και αυτή εργαζόταν ακατάπαυστα για την καλή λειτουργία του Μοναστηριού.

Έναν τέτοιο πιστό δούλο Του ο Κύριος, δεν θα ήταν δυνατόν να μη τον βραβεύσει! Αφού εδώ, κατά το τελευταίο στάδιο της ασθενείας του τον απάλλαξε από κάθε πόνο, είμαστε βέβαιοι ότι στον Ουρανό θα του απευθύνει το “Εὖ δοῦλε ἀγαθέ καὶ πιστὲ εἴσελθε εἰς τήν χαράν τοῦ Κυρίου σου”.

Και ακριβώς αυτό είναι εκείνο που παρηγορεί όλους μας από τον αποχωρισμό του αγαπητού μας αδελφού Σεραφείμ. Το ότι απαλλάχτηκε από αρρώστιες και θλίψεις της ζωής αυτής και απολαμβάνει πλέον τη χαρά, που δίνει ο Κύριος σε όσους τον αγαπούν και ζουν κατά το άγιο θέλημά Του.

Συμμετέχουμε στον πόνο σου αγαπητή Ελισάβετ, που στερήθηκες την παρουσία του συζύγου σου. Συμμετέχουμε στον πόνο των παιδιών σας, των εγγονών σας και όλων των συγγενών και φίλων σας. Και παρακαλούμε τον Κύριο να σας χαρίζει παρηγοριά και ειρήνη.

Να μη ξεχνάμε: Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός κάλεσε κοντά Του τον αγαπητό σύζυγο και σεβαστό πατέρα και παππού σας Σεραφείμ, την περίοδο αυτή που γιορτάζουμε την Ανάστασή Του. Που συνεχώς ψάλλουμε ότι ο Χριστός νίκησε τον θάνατο και χάρισε σε όλους όσους Τον πιστεύουν ως Κύριο και Θεό τους την αιώνια ζωή και ευτυχία.

Ας ψάλλουμε, λοιπόν, μια ακόμη φορά, όλοι μαζί, το Χριστός Ανέστη!

Photos