No comments yet

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Κορέας στον Δήμαρχο της Σεούλ

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 ο Μητροπολίτης Κορέας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Σεούλ αξιότιμο κ. Won Soon Park. Τον Μητροπολίτη συνόδευαν ο πρεσβύτερος π. Αντώνιος Lim και ο γλωσσολόγος καθηγητής κ. Άγγελος Yu.

Σκοπός της συνάντησης ήταν πρώτον, η έκφραση των ευχαριστιών της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας για την ύψιστη τιμή του χαρακτηρισμού του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Σεούλ ως διατηρητέου μνημείου (Seoul Future Heritage), δεύτερον, η ενημέρωση του κ. Δημάρχου για τις εκδηλώσεις, τις οποίες η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, σύμφωνα με την απόφαση της 15ης  Κληρικολαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την 21η Ιανουαρίου 2019,  θα οργανώσει κατά το προσεχές έτος 2020 εξ αφορμής της Επετείου των 120 χρόνων αδιάκοπης παρουσίας της Ορθοδόξης Εκκλησίας στην Κορέα, και τρίτον, την επίσημη πρόσκληση του κ. Δημάρχου στις εν λόγω εκδηλώσεις.

Ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την ενημέρωση, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις, αποδέχθηκε ευχαρίστως την πρόσκληση και πρότεινε, μάλιστα, την οργάνωση από κοινού Μητροπόλεως και Δήμου, Εκθέσεως των κειμηλίων τα οποία φυλάσσονται στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε εκ μέρους της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας τον κ. Δήμαρχο αφενός για την διάθεση του πολύτιμου χρόνου του και την θερμή υποδοχή, που επεφύλαξε στον ίδιο και στους συνοδούς του, και αφετέρου για την ευγενή πρότασή του για την συνδιοργάνωση της Εκθέσεως.

Στον Δήμαρχο της Σεούλ ο Μητροπολίτης πρόσφερε ως δώρο δύο βιβλία στην κορεατική από τις εκδόσεις της Μητρόπολης «Korean Orthodox Editions»: το βιβλίο της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου «Συνάντηση με το Μυστήριο» και το δίτομο έργο «Οι Βυζαντινές Εικόνες: Ένας πνευματικός θησαυρός».

Photos