No comments yet

Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού

Με την συμμετοχή πολλών πιστών εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής σε όλες τις ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας. Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ προέστη, κατά τις ιερές Ακολουθίες του Σαββάτου και της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Κορέας π. Αμβρόσιος συμπαραστατούμενος από τον διευθυντή του Orthodox Christian Mission Center (OCMC) π. Martin Ritsi, ο οποίος κήρυξε και τον θ. Λόγο μετά τα Αναγνώσματα της θ. Λειτουργίας, τον π. Ρωμανό Kavchak, τον π. Αντώνιο Lim και τον ιεροδιάκονο Γιοχάν Park.

Μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ φαγητού με την συμμετοχή εννέα χωρών (Κορέας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Ουζμπεκιστάν, Αμερικής, Βουλγαρίας, Ελλάδας και Ρουμανίας).

Η προσέλευση των κατοίκων της περιοχής ήταν μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συμμετοχή πολλών πιστών από τις γειτονικές ετερόδοξες εκκλησίες. Λόγω του φεστιβάλ δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς από τους συμμετέχοντες να εισέλθουν για πρώτη φορά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο ο ιεροδιάκονος Γιοχάν Park τους ξενάγησε στο εσωτερικό του ναού και τους μίλησε για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Photos