No comments yet

Έκθεση Βυζαντινών Εικόνων

 

Την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Βυζαντινών Εικόνων διάρκειας τριών ημερών. Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν τα έργα των σπουδαστών του εντατικού προγράμματος Μαθημάτων Αγιογραφίας, που λειτούργησε από 1 Μαΐου μέχρι 5 Ιουνίου. Τα μαθήματα δίδαξε και φέτος ο καθηγητής βυζαντινής αγιογραφίας κ. Σώζος Γιαννούδης, που ήρθε από την Ελλάδα αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιελάμβανε χαιρετισμό του Μητροπολίτου Κορέας π. Αμβροσίου, ομιλία του π. Martin Ritsi, διευθυντή του ΟCMC με θέμα «Η σημασία των εικόνων», χαιρετισμό του καθηγητή κ. Γιαννούδη και έκλεισε με σύντομο κονσέρτο παραδοσιακών κορεατικών μελών, με την κ. Γαβριέλα Κιμ (πιάνο) και την σοπράνο κ. Lim (τραγούδι).

Στην συνέχεια ο καθηγητής κ. Γιαννούδης ξενάγησε τους επισκέπτες στον χώρο της Έκθεσης, στην οποία μπορούσε να δει κανείς την δημιουργία μιας νέας εικόνας από την αρχική μέχρι την τελική φάσης της.

Οι συμμετέχοντες στην Έκθεση απόλαυσαν την μοναστηριακή φιλοξενία με την παράθεση γεύματος και κερασμάτων.

Εκ μέρους της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας ο Μητροπολίτης Κορέας εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες όλων προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας π. Σωτήριο, την αδελφή Αγάθη και τον καθηγητή Γιαννούδη, που επωμίστηκαν το βάρος διοργάνωσης και υπολοποίησης του προγράμματος Μαθημάτων Αγιογραφίας.

Με την ευκαιρία της Ημέρας των Βετεράνων ο Μητροπολίτης Κορέας, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 186 Ελλήνων πεσόντων κατά τον Κορεατικό Πόλεμο, μπροστά στο Μνημείο που έχει ανεγερθεί στον χώρο του Μοναστηριού.

Την εκδήλωση κάλυψε το κορεατικό τηλεοπτικό συνεργείο του CBS, το οποίο μετέδωσε τα νέα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ίδιας μέρας.

 

Photos

Video 1

Video 2